Αυτοψία Λίνας Μενδώνη στο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης που “τρέχει” για το ’21

File Photo” Tο εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης κατά την αυτοψία της Λίνας Μενδώνη, ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ/STR




Το εργοτάξιο της Εθνικής Πινακοθήκης επισκέφθηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, συνοδευόμενη από τον γενικό γραμματέα Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και τη διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα.

Όπως διαπιστώθηκε από την υπουργό, η πορεία του έργου εξελίσσεται βάσει του χρονοδιαγράμματος, σύμφωνα με το οποίο τα εγκαίνια της Εθνικής Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθούν την 25η Μαρτίου 2021.

«Στο εμβληματικό έργο της Πινακοθήκης έχουμε εντείνει τους ρυθμούς. Το έργο προχωρεί γρήγορα, με ρυθμό ικανοποιητικό και η πρόοδος πλέον είναι εμφανής», δήλωσε η κ. Μενδώνη. «Πριν από έναν χρόνο, παραλάβαμε ένα λιμνάζον εργοτάξιο, στάσιμο και χωρίς συγκεκριμένο χρόνο παράδοσης του έργου. Κινήσαμε αμέσως όλες τις διαδικασίες και ενεργοποιήσαμε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που ανταποκρίθηκαν με επάρκεια και ζήλο.

Η Εθνική Πινακοθήκη θα εγκαινιαστεί την 25η Μαρτίου 2021, όπως όρισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην επίσκεψή του στο ΥΠΠΟΑ στις 2 Αυγούστου 2019. Σήμερα διαπιστώσαμε με ικανοποίηση ότι τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που έχομε δώσει, εντός του χρονικού πλαισίου και με απόλυτη εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης».

Στους εκθεσιακούς χώρους τοποθετούνται τα πατώματα, οι επενδύσεις στους τοίχους και οι ψευδοροφές, ενώ προχωρούν και οι εγκαταστάσεις στους χώρους υγιεινής. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή του κεντρικού αμφιθεάτρου, το οποίο θα παραδοθεί ολοκληρωμένο τον προσεχή Οκτώβριο. Αντίστοιχο είναι και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την τοποθέτηση του «πλανάρ», του υαλοστασίου, που καλύπτει το κτήριο Β και επιτρέπει στους επισκέπτες να περπατούν στις ράμπες και συγχρόνως να απολαμβάνουν τη θέα προς τον Λυκαβηττό.

Την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, έργο, το οποίο εντάχθηκε στο ΠΕΠ Αττικής- ΕΣΠΑ 2014-2020, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ. Παράλληλα, δρομολογείται ο διαγωνισμός, ώστε να προκηρυχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο για τα ψηφιακά προγράμματα της Πινακοθήκης, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, προχωρούν η απεντόμωση και ο καθαρισμός των έργων, πριν τη μεταφορά τους στο κτήριο της Εθνικής Πινακοθήκης, ενώ με χορηγία θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός και η μεταφορά των βιβλίων του πολύτιμου αρχείου της.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τa ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Επετειακή συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη στο Θησείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: