74.133 νεκροί στη Βραζιλία και πάνω από 1,9 εκ. κρούσματα: Πεθαίνουν γιατροί στο Σαλβαδόρ

FILE PHOTO: Συγγενείς ασθενούς που πέθανε από κορωναϊό προσεύχονται στον τάφο του στo Ρίο Ιανέιρο της Βραζιλίας. EPA, Antonio Lacerda μέσω ΚΥΠΕ




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι κατέγραψε τις προηγούμενες 24 ώρες 1.300 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 41.857 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα που έχει υποστεί το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από τον κορονοϊό έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα συνολικά 74.133 θάνατοι επί συνόλου 1.926.824 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πολύ υποτιμημένα τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Εικοσιπέντε γιατροί και 40 μέλη του νοσηλευτικού και υγειονομικού προσωπικού έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τώρα στο Ελ Σαλβαδόρ εξαιτίας της COVID-19, επί συνόλου 278 θανάτων που καταμετρώνται επισήμως αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα της κεντρικής Αμερικής η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με το Συνδικάτο Γιατρών του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης του Σαλβαδόρ (Sindicato de Médicos Trabajadores del Instituto Salvadoreño del Seguro Social, SIMETRISSS), μέλη του οποίου διαδήλωσαν χθες Τρίτη στην πρωτεύουσα για να διεκδικήσουν να τους δοθούν μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ).

«Η πραγματικότητα είναι ότι σε εθνικό επίπεδο, δεν έχουμε υλικό προστασίας. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μας δώσει ΜΑΠ, ώστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσφέρουμε φροντίδες σε ασθενείς με την COVID-19», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Δρ. Λουίς Τσάβες, γενικός γραμματέας του SIMETRISSS.

Γιατροί με λευκές μπλούζες και τα πρόσωπα καλυμμένα με μπλε και λευκές προστατευτικές μάσκες συγκεντρώθηκαν χθες Τρίτη σε πλατεία κοντά στο νοσοκομείο του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης στο Σαν Σαλβαδόρ. Τόνισαν ότι αγόρασαν τον προστατευτικό ιματισμό και τις μάσκες με δικά τους χρήματα.

«Θρηνούμε τον θάνατο 25 γιατρών εξαιτίας αυτής της πανδημίας (…) και υπάρχουν άλλοι 40 νεκροί στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού, νοσοκόμες, μέλη του προσωπικού υποστήριξης», δήλωσε ο Μέλκι Ραμίρες, μέλος του SIMETRISSS.

Οι γιατροί ζητούν να γίνονται τεστ «έγκαιρα» σε όλα τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Έχουν ακόμη εισηγηθεί στο Ινστιτούτο να προσλάβει περισσότερους γιατρούς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού και να δημιουργήσει ένα ιατρικό κέντρο αφοσιωμένο αποκλειστικά σε ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 «προκειμένου να αποφευχθούν νέες μολύνσεις», πρόσθεσε ο Δρ. Ραμίρες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Σαλβαδόρ των 6,6 εκατομμυρίων κατοίκων καταμετρούσε ως τη Δευτέρα 10.303 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 278 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil

Ξεπέρασαν τις 574.000 οι νεκροί στον κόσμο: Περισσότεροι από 13.178.180 οι νοσούντες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: