51.147 κρούσματα μόλυνσης στη Βραζιλία: 1.211 θάνατοι από τον κορονοϊό σε 24 ώρες

File Photo: Διαδηλωτές κατά της κυβέρνησης Μπολσονάρο στο Σάο Πάολο. EPA, SEBASTIAO MOREIRA




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο κατέγραψε 1.211 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 51.147 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής που υφίσταται το δεύτερο βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη ο συνολικός απολογισμός έχει φθάσει ως εδώ επισήμως τους 86.449 νεκρούς επί συνόλου 2.343.366 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεξικό: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 729 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 6.751 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει ως εδώ τους 43.374 νεκρούς επί συνόλου 385.036 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός των κυβερνητικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Κόστα Ρίκα: Το κοσταρικανό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι κατέγραψε 11 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 931 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμούς που αποτελούν και οι δύο ρεκόρ στην Κόστα Ρίκα, τη μικρή χώρα της κεντρικής Αμερικής όπου το 72% του συνόλου των μολύνσεων έχει επιβεβαιωθεί από την αρχή του τρέχοντα μήνα.

Συνολικά, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 98 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 14.600 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2.

Μολαταύτα, παρά την απότομη αύξηση των μολύνσεων, τα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει ξανά και η κυβέρνηση στο Σαν Χοσέ έχει αναγγείλει πως θα επιτρέπεται από την 1η Αυγούστου στους τουρίστες από τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τη Βρετανία και από τον Καναδά η έλευση στη χώρα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σαν Χοσέ, Costa Rica – Μεξικό, Mexico – Σαν Πάουλου, Brazil

Ο Μπολσονάρου είναι πλέον αρνητικός στον κορωναϊό, σύμφωνα με το τεστ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: