500.000 κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ “ψήφισαν” κατά της πολιτικής – γύψου του Πεκίνου

Οι ψηφοφόροι περιμένουν στην ουρά προτού ψηφίσουν για να επιλέξουν υποψηφίους για τις επερχόμενες εκλογές του Νομοθετικού Συμβουλίου, στο Χονγκ Κονγκ της Κίνας, στις 11 Ιουλίου 2020 (εκδόθηκε στις 12 Ιουλίου 2020). Οι ακτιβιστές του Χονγκ Κονγκ φοβούνται ότι οι νόμοι ασφαλείας του Πεκίνου θα βλάψουν τις πιθανότητες νίκης των δημοκρατών με την απαγόρευση των αντικυβερνητικών υποψηφίων από τη δημοσκόπηση της 06ης Σεπτεμβρίου. EPA / JEROME FAVRE




Πεντακόσιες χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ στάθηκαν σε ουρές για να ψηφίσουν στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σε μία κίνηση που η αντιπολίτευση στην κινεζική διοίκηση της πόλης χαρακτηρίζει ως μία συμβολική ψήφο διαμαρτυρίας, κατά της σκληρής νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας, που επιβλήθηκε απευθείας από το Πεκίνο.

Το ανεπίσημο δημοψήφισμα θα προσδιορίσει τους ισχυρότερους υποψηφίους για την παράταξη υπέρ της δημοκρατίας, οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εκλογές για το Νομοθετικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο, ενώ θα ηγηθούν του αντί-κινεζικού αισθήματος που προκλήθηκε από την επιβολή του νόμου για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΔΙΕΘΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.
Χονγκ Κονγκ, Χονγκ Κονγκ

Σήμερα ο δεύτερος γύρος των προεδρικών στην Πολωνία: Επί ξυρού ακμής η σχέση Βαρσοβίας-Ε.Ε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: