50 λεπτά κράτησε η συνάντηση Αναστασιάδη – Σπέχαρ στη Λευκωσία: Δεν έγιναν δηλώσεις

Ο Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχεται την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο κα Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, Λευκωσία 15 Ιουλίου 2020. ΚΥΠΕ – ΓΤΠ/ΧΡ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ




Πενήντα λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Από κυπριακής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος, και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας.

Η κ. Σπέχαρ συνοδευόταν από συνεργάτες της. Χθες είχε συνάντηση στα κατεχόμενα με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχώρησε από το Προεδρικό για το Συνεδριακό Κέντρο “Φιλοξενία”, για να παραστεί στην επετειακή συνεδρίαση της Βουλής για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής.

Υπενθυμίζεται πως για την Τετάρτη, 29 Ιουλίου, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο. Βάσει του προγράμματος που ανακοίνωσε ο Γερμανός προεδρεύων, πρέσβης Christoph Heusgen, στις 16 Ιουλίου πρόκειται να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης η ενημέρωση των χωρών που συνεισφέρουν με προσωπικό στη δύναμη, και στις 20 Ιουλίου η ενημέρωση των μελών του Σ.Α. από την κ. Σπέχαρ, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΚΥΠΡΟ

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Aναστασιάδης: Μέρα τιμής για όσους θυσιάστηκαν αλλά και προβληματισμού για τις συνέπειες της προδοσίας η σημερινή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: