31 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα, από τα οποία τα 4 εισαγόμενα: Κανένας νέος θάνατος

File photo: Ερευνητές υποστηρίζουν πως εν μέρει οφείλεται στο ότι τα άτομα με διαταραχές εθισμού έχουν συχνά παθήσεις πνευμόνων και καρδιαγγειακές, κάτι που τους κάνει πιο ευάλωτους στην Covid-19. amna_news




Άλλα 31 κρούσματα με κορωναϊό προστέθηκαν σήμερα στην Ελλάδα και στην καταγγεγραμμένη λίστα του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ημερήσιας έκθεσης επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

31 είναι τα νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3803, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

998 (26.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1989 (52.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 59 ετών. 3 (30.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ

Με πληροφορίες από τον eody.gov.gr

Επί ποδός στη Χαλκιδική με τo 15χρονo κορίτσι με κορωναϊό: Τι απαντά η παιδική κατασκήνωση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: