306 νέοι θάνατοι και άλλα 5.480 κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στο Μεξικό

Οι καθολικοί πιστοί παρευρίσκονται σε μια μαζική εκδήλωση στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Πόλης του Μεξικού, στο Μεξικό, στις 26 Ιουλίου 2020. Οι καθολικοί πιστοί του Μεξικού επέστρεψαν στις εκκλησίες χτες Κυριακή μετά από μήνες περιορισμού. EPA / Jose Pazos




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 306 επιπλέον θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 5.480 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον επίσημο απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 43.680 νεκρούς επί συνόλου 390.516 ανθρώπων που έχει επιβεβαιωθεί ότι προσβλήθηκαν.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει τονίσει επανειλημμένα ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Χθες Κυριακή εξάλλου άνοιξαν πολλές ρωμαιοκαθολικές εκκλησίες στη χώρα, έπειτα από τέσσερις μήνες που παρέμειναν κλειστές, με προϋπόθεση την τήρηση υγειονομικών μέτρων — κοινωνική απόσταση μεταξύ των πιστών, χρήση μασκών, θερμομετρήσεις των εισερχομένων — για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

«Γνωρίζουμε ότι θα είναι σταδιακή η διαδικασία και θα δείξουμε μεγάλη προσοχή. Μας γεμίζει χαρά το ότι υποδεχόμαστε ξανά πιστούς», δήλωσε στον Τύπο ο Σαλβαδόρ Γκονσάλες, προσωρινός επίσκοπος στην αρχιεπισκοπή Πριμάδα του Μεξικού.
Ο ιερωμένος εκφράστηκε στον μητροπολιτικό καθεδρικό ναό του Μεξικού πριν από τη μεσημβρινή προσευχή, στην οποία παρέστησαν περίπου τριάντα πιστοί, αν και κανονικά συγκεντρώνονται πάνω από 500. Πλέον όμως δεν θα μπορούν να εισέρχονται στην εκκλησία πάνω από εκατό άνθρωποι.

Οι ναοί έκλεισαν τις πόρτες τους την 23η Μαρτίου, για να αποτραπεί ο κίνδυνος μολύνσεων, ωστόσο σε κάποιες πόλεις, όπως στην Γκουανταλαχάρα, λειτούργησαν ξανά τον Ιούνιο, και εκεί με την εφαρμογή υγειονομικών μέτρων.

Το Μεξικό είναι η χώρα όπου καταγράφεται ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός βαπτίσεων στον κόσμο, πίσω μόνο από τη Βραζιλία.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τον ΚΟΣΜΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Μεξικό

Τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη: Καταγράφονται πλέον σε Λατινική Αμερική και Καραϊβική

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: