20.286 κρούσματα από τον κορωναϊό σε 24 ώρες στη Βραζιλία: Πολλοί θάνατοι και στο Μεξικό

FILE PHOTO: Εκατοντάδες πολίτες διαδήλωσαν στο Σάο Πάουλο διαμαρτυρόμενοι για τη δολοφονία νεαρού από αστυνομικούς. EPA, Leo Barrilari




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε άλλους 733 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 20.286 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έφθασε έτσι τους 72.833 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 1,9 εκατ. ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί υποτιμημένα σε σημαντικό βαθμό τα στοιχεία που ανακοινώνονται από τις βραζιλιάνικες υγειονομικές αρχές.

Η κεντρική τράπεζα της Βραζιλίας ανακοίνωσε εξάλλου χθες ότι προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 6,1% φέτος, επικαλούμενη εκτιμήσεις τραπεζών και οικονομολόγων που συγκεντρώνει σε εβδομαδιαία βάση. Η εκτίμηση είναι ελαφρά βελτιωμένη (η προηγούμενη προέβλεπε ύφεση 6,5%), ωστόσο βασίζεται στην προσδοκία τραπεζών και οικονομολόγων ότι οι επιδόσεις της βραζιλιάνικης οικονομίας θα βελτιωθούν το δεύτερο εξάμηνο. Η πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Βραζιλίας το 2021 παρέμεινε αμετάβλητη, στο 3,5%.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 485 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 4.685 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 35.491 θανάτους επί συνόλου 304.435 ανθρώπων που προσβλήθηκαν.

Το Μεξικό μετατράπηκε την Κυριακή στη χώρα όπου καταγράφεται ο τέταρτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, ξεπερνώντας την Ιταλία.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, στον οποίο έχει ανατεθεί η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι οι αριθμοί των θανάτων και των μολύνσεων από τον κορονοϊό στη χώρα στην πραγματικότητα πιθανόν είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που καταγράφονται επίσημα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπραζίλια, Brazil – Μεξικό, Mexico

Αυξήθηκαν στις 570.000 οι νεκροί, από τον κορωναϊό στον κόσμο: 13 εκατ. κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: