1.311 νεκροί στη Βραζιλία: Σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα από τον κορωναϊό σε 24 ώρες

FILE PHOTO: Πολίτες του Σάο Πάουλο της Βραζιλίας παρακολουθούν ταινία σε drive-in κινηματογράφο μέσα από τα αυτοκίνητά τους. EPA, Sebastiao Moreira




Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 1.311 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 59.961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, μία ημέρα αφού σημειώθηκε ρεκόρ με σχεδόν 68.000 μολύνσεις μέσα σε μια μέρα.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στον λατινοαμερικάνικο γίγαντα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ξεπέρασε έτσι τους 84.000 νεκρούς, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί πλησιάζουν πλέον τα 2,3 εκατομμύρια. Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στη Βραζιλία θεωρεί τα επίσημα δεδομένα πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, διότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να υπάρξει ακριβής εικόνα της κατάστασης.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 718 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 8.438 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό άνευ προηγουμένου, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ως εδώ να φθάνει έτσι τους 41.908 νεκρούς επί συνόλου 370.712 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί.

Ο μεξικανός υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ έχει τονίσει ότι ο πραγματικός αριθμός των μολύνσεων πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν όσων έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Ρεκόρ 315 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι κατέγραψαν 315 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, αριθμό ρεκόρ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στις αρχές του Μαρτίου.

Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά σχεδόν 53% σε σχέση με τους 206 θανάτους που καταγράφονταν κατά μέσον όρο την περασμένη εβδομάδα.

Το ένα τρίτο των θανάτων καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα Μπογοτά, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (INS).

Μπροστά στη ραγδαία επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης η δήμαρχος της πρωτεύουσας Κλαούντια Λόπες ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι ενισχύονται τα μέτρα περιορισμού στην Μπογοτά, όπου τα νοσοκομεία βρίσκονται στα πρόθυρα του κορεσμού με το ποσοστό της πληρότητας των κλινών τους να έχει ξεπεράσει το 91%.

Η Κολομβία των 50 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει ως εδώ 7.688 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 226.373 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Μπογοτά, Colombia

Η τρέλα δεν παέι στα βουνά: Ο μολυσμένος από τον ιό Μπολσονάρου σε βόλτα χωρίς μάσκα!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: