Ζητούν από τον Μπάιντεν να επιλέξει μαύρη αντιπρόεδρο: Εκτός η Κλόμπουτσαρ

File Photo: Ο Τζο Μπάιντεν. EPA, CJ GUNTHER




Η Αμερικανίδα Γερουσιαστής Έιμι Κλόμπουτσαρ έθεσε εαυτόν εκτός ανταγωνισμού για τη θέση της υποψήφιας αντιπροέδρου του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν

για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι αισθάνεται πως η σημερινή ιστορική στιγμή απαιτεί την επιλογή μιας μαύρης για τη θέση αυτή.

«Είναι η ώρα να μπει μια μαύρη στο ψηφοδέλτιο και υπάρχουν τόσο πολλές εκπληκτικές, καταρτισμένες γυναίκες», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MSNBC. «Αν θέλετε να θεραπεύσετε αυτό το έθνος τώρα (…) αυτός είναι σίγουρα ο τρόπος να το κάνετε», πρόσθεσε.

«Από αυτό που είδα στην πολιτεία μου, αυτό που είδα σε όλη τη χώρα, είναι μια ιστορική στιγμή και η Αμερική πρέπει να αδράξει την ευκαιρία», σημείωσε.

  • Ο Μπάιντεν, ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δέχεται πιέσεις να επιλέξει μια Αφροαμερικανίδα ως υποψήφια αντιπρόεδρό του την ώρα που έχει κορυφωθεί η ένταση και οι διαμαρτυρίες στη χώρα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο τον περασμένο μήνα στη Μινεάπολη του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ, ενός Αφροαμερικανού που υπέστη ασφυξία από την πίεση που του ασκούσε με το γόνατό του στο λαιμό για σχεδόν εννέα λεπτά ένας λευκός αστυνομικός.

Ο ρόλος στο παρελθόν της Κλόμπουτσαρ ως ανώτατη εισαγγελέας στην πολιτεία της, την Μινεσότα, στην οποία περιλαμβάνεται η Μινεάπολη, όπου έχασε τη ζωή του ο Φλόιντ, αποτέλεσε αντικείμενο επικρίσεων. Ορισμένοι Δημοκρατικοί αμφισβήτησαν τις επιδόσεις της όσον αφορά την παράβαση καθήκοντος από αστυνομικούς και άλλες διώξεις.

Η Κλόμπουτσαρ πρόσθεσε ότι μίλησε με τον Μπάιντεν την Τετάρτη το βράδυ. Αυτός την επομένη εξήρε το «χάρισμα και την αποφασιστικότητά» της σε μήνυμά του στο Twitter και σημείωσε: «με την βοήθειά σου θα νικήσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ».

  • Ο Μπάιντεν έχει ήδη δεσμευτεί να επιλέξει γυναίκα για υποψήφια αντιπρόεδρό του και ορισμένες Αφροαμερικανίδες βρίσκονται ήδη στον κατάλογό του, στις οποίες περιλαμβάνεται η Γερουσιαστής Καμάλα Χάρις και η Βαλ Ντέμινγκς, η οποία είναι μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ορισμένοι Αφροαμερικανοί ηγέτες και ακτιβιστές έχουν δηλώσει ότι μια μαύρη στο ψηφοδέλτιο θα συμβάλει στο να δείξει στους μαύρους ψηφοφόρους, οι οποίοι αποτελούν σημαντική συνιστώσα της βάσης των Δημοκρατικών, ότι ο Μπάιντεν είναι προσηλωμένος στην αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως η μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης και η παράβαση καθήκοντος από αστυνομικούς.

Με πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΣΜ

Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για τις ΗΠΑ

Παραίτηση βοηθού υφυπουργού Εξωτερικών και δριμύ κατηγορώ εναντίον του Προέδρου Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: