Ξεπέρασαν τα 150.000 τα κρούσματα στο Μεξικό: Πάνω από 17.500 θάνατοι από τον κορωναϊό

FILE PHOTO: Επιβάτες του μετρό στην Πόλη του Μεξικού εξετάζονται από νοσοκόμο πριν επιβιβαστούν στα τρένα. EPA, JOSE PAZOS




Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 439 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 3.427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τη χώρα να ξεπερνά μακάβρια ορόσημα.

Πλέον ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στο Μεξικό ανέρχεται σε 17.580 νεκρούς επί συνόλου 150.264 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης, καθώς η κυβέρνηση επιμένει να τονίζει πως ο πραγματικός αριθμός όσων μολύνθηκαν είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοινώνει επίσημα, δεδομένου ότι οι αρχές αδυνατούν να κάνουν αρκετά τεστ.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ξεπεράστηκε χθες Δευτέρα το φράγμα των 80.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, εκ των οποίων οι μισοί και πλέον καταγράφονται στη Βραζιλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στις ανακοινώσεις των κυβερνήσεων των χωρών της περιοχής.

Συνολικά, έχουν χαθεί εξαιτίας της COVID-19 80.505 ζωές, με τη Βραζιλία να καταμετρά 43.959 νεκρούς. Η χώρα αυτή θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας στον πλανήτη μετά τις ΗΠΑ.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην περιφέρεια ανέρχεται πλέον σε 1.681.378.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεξικό, Mexico – Μοντεβιδέο, Uruguay

Η «κατάσταση καταστροφής» στη Χιλή παρατάθηκε για 3 μήνες: 8 εκ. τα κρούσματα παγκοσμίως

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: