Βόλτα αμερικανικού αντιτορπιλικού σε ύδατα που αμφισβητεί ο Μαδούρο στην Καραϊβική

FILE PHOTO: Πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού σε επιχείρηση στη Βαλτική. EP, /Kyle Steckler / US NAVY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Αμερικανικό πολεμικό έπλευσε εσκεμμένα χθες Τρίτη σε περιοχή της Καραϊβικής Θάλασσας την οποία η κυβέρνηση των ΗΠΑ θεωρεί πως η Βενεζουέλα διεκδικεί καταχρηστικά, ανακοίνωσε το μεικτό στρατηγείο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων το οποίο είναι αρμόδιο για την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (Southern Command, USSOUTHCOM).

Το πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό USS Nitze του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού «διεξήγαγε επιχείρηση ελευθερίας της ναυσιπλοΐας, αμφισβητώντας την καταχρηστική διεκδίκηση θαλάσσιας περιοχής από πλευράς της Βενεζουέλας», αναφέρει δελτίο Τύπου της SOUTHCOM.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ΠΝ, η επιχείρηση διεξήχθη σε διεθνή ύδατα, πέραν της ζώνης των 12 ναυτικών μιλίων της Βενεζουέλας, την κυριαρχία επί των οποίων διεκδικεί η κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο.

Το αντιτορπιλικό έπλευσε στα ύδατα αυτά, των οποίων «το έκνομο καθεστώς του Μαδούρο διαβεβαιώνει ψευδώς ότι έχει τον έλεγχο», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Εκπρόσωπος της SOUTHCOM δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι παρόμοια επιχείρηση είχε γίνει τον Ιανουάριο.

Η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί παράνομη την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο και καλεί ανοιχτά εδώ και καιρό στην ανατροπή της. Η Ουάσινγκτον, όπως και άλλες περίπου πενήντα πρωτεύουσες, αναγνωρίζει ως τον νόμιμο μεταβατικό πρόεδρο της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας της Λατινικής Αμερικής τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Με πληροφορίες από ΑFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μαϊάμι, ΗΠΑ

Η Γερμανία πίσω από τη βιτρίνα: Ο κορωναϊός και οι άθλιες συνθήκες στη βιομηχανία κρέατος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: