Τροπολογία στη Γερουσία για να αγοράσει η Αμερική τους ρωσικούς S-400 από την Τουρκία!!!

FILE PHOTO:Το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στη διάρκεια προετοιμασίας παρέλασης στη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. EPA, YURI KOCHETKOV




Μία τροπολογία που κατατέθηκε στη Γερουσία των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, εάν εγκριθεί, θα επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να αγοράσουν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400 από την Τουρκία, αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα Ahval.

Πρόκειται για πρόταση του γερουσιαστή John Thune, στην τροποποίηση του νόμου Εθνικής Άμυνας του 2021 (NDAA), Εάν εγκριθεί θα επιτρέπει την αγορά των συστημάτων εκτός του προϋπολογισμού προμηθειών του στρατού των ΗΠΑ. Η τροπολογία πρέπει να ψηφιστεί απόμτη Γερουσία και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τραμπ.

Η τροπολογία είναι μία από τις δεκάδες που προτάθηκαν από μέλη του Κογκρέσου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας η εν λόγω τροπολογία δεν έχει καμία τύχη.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες διαφωνούν για την αγορά από την Άγκυρα των S-400, την οποία η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι είναι ασυμβίβαστη με τα αμυντικά συστήματα της συμμαχίας.

Ως τιμωρία για την αγορά του ρωσικού συστήματος και της παραλαβής του από την Άγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες απέβαλαν την κατοχική δύναμη από το πρόγραμμα των μαχητικών F-35.

Πρόσφατα η Επιτροπή Ένοπλων Υπηρεσιών της Γερουσίας των ΗΠΑ εξουσιοδότησε την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ να αγοράσει έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 που πωλήθηκαν στην Τουρκία. Τα έξι μαχητικά αρχικά παραδόθηκαν στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά ποτέ δεν έφυγαν από το έδαφος των ΗΠΑ.

Πανό στο άγαλμα του Ατατούρκ στην Ουάσιγκτον γράφει: «Ναι, είμαι ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: