Φόβοι ανάφλεξης της βίας στις ΗΠΑ μετά τους δύο θανάτους σε Σιατλ και Μινεάπολη [videos]

File Photo: Ενοπλος υποστηρικτής του κινήματος Black Live Matter στη Βιρτζίνια. EPA/MICHAEL REYNOLD




Ο τρόμος αναβίωσε και πάλι στη Μινεάπολη ύστερα από επεισόδιο με πυροβολισμούς που κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο και άφησε 11 τραυματίες. Ενας νεκρός και στο Σιάτλ

Σε ανάρτησή της στο Twitter η αστυνομία της Μινεάπολις ανέφερε ότι οι τραυματίες από σφαίρες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία της περιοχής.

«Ένας ενήλικας άνδρας έχασε την ζωή του και 11 άνθρωποι έχουν υποστεί τραύματα που δεν απειλούν την ζωή τους», ανέφερε η αστυνομία».

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν περί τις 12:30 τα μεσάνυχτα.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία συνέστησε αρχικά στους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή χωρίς, ωστόσο, να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες για τους πυροβολισμούς.

Το όνομα και η ηλικία του θύματος δεν είναι προς το παρόν γνωστά.

 

Το περιστατικό συνέβη σε μια εμπορική περιοχή της πόλης, που βρίσκεται κοντά στη συνοικία Uptown Theatre με πολλά μπαρ και εστιατόρια.

Τους φόβους ανάφλεξης επιτείνει και ο θάνατος ενός εφήβου χθες Σάββατο και ο τραυματισμός ενός ακόμη ανδρός που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έπειτα από περιστατικό με πυροβολισμούς στην «αυτόνομη ζώνη», την οποία έχουν δημιουργήσει διαδηλωτές στη συνοικία Κάπιτολ Χιλ του Σιάτλ των ΗΠΑ,

Η «αυτόνομη» αυτή περιοχή δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ΗΠΑ κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς στη Μινεάπολις.

Εδώ και δύο εβδομάδες διαδηλωτές και ακτιβιστές έχουν αποκλείσει το Κάπιτολ Χιλ, αφού εκδίωξαν τους αστυνομικούς από το τοπικό τμήμα, και έχουν δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς αστυνομία, λέγοντας ότι εφαρμόζουν ένα κοινωνικό πείραμα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters,

 

Σιάτλ: 19χρονος νεκρός και ένας τραυματίας από πυρά στην “αυτόνομη ζώνη”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: