Τουρκικός Τύπος: Η Σακελλαροπούλου προκάλεσε με την επίσκεψή της στο Αγαθονήσι

File Photo: The president will also visit Hellenic Navy ships docked in Kastellorizo and, in the afternoon, tour sites of cultural interest on the island. APE-MPE, THODORIS MANOLOPOULOS




Σειρά προκλητικών δημοσιευμάτων φιλοξενεί ο τουρκικός Τύπος μετά την επίσκεψη της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Αγαθονήσι.

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, η κεμαλική εφημερίδα Sozcu αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της ότι «Οι Έλληνες έκατσαν για τα καλά στο νησί που έχουν καταλάβει» και προσθέτει ότι το Αγαθονήσι ανήκει στο Αϊδίνιο της Τουρκίας.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aksam, κάνει λόγο για πρόκληση στη νήσο Εσέκ, όπως ονομάζουν οι Τούρκοι το Αγαθονήσι και επίσης αναφέρει ότι αποτελεί τουρκικό έδαφος.

Στην ίδια γραμμή και η εφημερίδα Sabah, αναφέρει ότι η Ελληνίδα πρόεδρος «προκάλεσε» και πηγαίνοντας με ελικόπτερο στο Αγαθονήσι και επίσης ισχυρίζεται ότι βρίσκεται σε τουρκικό έδαφος.

Όπως εξηγεί ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης το δημοσίευμα της κεμαλικής Sozcu δεν προκαλεί εντύπωση καθώς ανέκαθεν οι κεμαλιστές εκφράζουν ακραίες θέσεις, ισχυρίζονται ότι έχει αλλάξει το καθεστώς στο Αιγαίο και κατηγορούν τον Ερντογάν πως δεν κάνει τίποτα γι αυτό.

Αυτό που έχει σημασία ωστόσο είναι ότι για πρώτη φορά, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος υιοθετεί τις ακρότητες της τουρκικής αντιπολίτευσης, παρότι πρόκειται για μια περιοχή για την οποία η τουρκική κυβέρνηση έχει επίσημη θέση ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τα ΔΙΕΘΝΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Πέτσας: Μόνο με έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας “ανοιχτοί δίαυλοι” για θέματα υψηλής πολιτικής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: