Τουρκική εφημερίδα εναντίον Ερντογάν: Προσπαθεί να στρέψει την προσοχή από την βαθιά οικονομική κρίση της Τουρκίας

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν (Κ) ανάμεσα σε στελέχη του κόμματός του. Πηγή: Τουρκική Προεδρία




Με τίτλο « Νέα περιοχή έντασης, το Αιγαίο», άρθρο γνώμης (της Zeynep Gürcanlı) στην εφημερίδα Sözcü, σημειώνει πως η κυβέρνηση προσπαθεί να στρέψει την προσοχή από την βαθιά οικονομική κρίση της χώρας.

Αφού αναφέρεται στα γεγονότα σε Συρία και Λιβύη και στην κυβερνητική απόπειρα να εμφανίσει το CHP ως «τρομοκράτη» σε θέματα εσωτερικής πολιτικής, επισημαίνει πως με την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης το ΑΚΡ θυμήθηκε το Αιγαίο και την Ελλάδα που είχε «ξεχάσει» για δεκαετίες.

Η ανάγνωση δε του Κορανίου στην Αγία Σοφία δεν ικανοποίησε τους ψηφοφόρους του ΑΚΡ που ονειρεύονται να γίνονται εκεί οι προσευχές της Παρασκευής.

Όπως υποστηρίζει, η αναμενόμενη από την κυβέρνηση πολεμική ευκαιρία από την ένταση που δημιουργήθηκε, δεν ήρθε παρόλα αυτά από το CHP , αλλά από την Ελλάδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Zeynep Gürcanlı, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δεν την αξιοποίησε, καθώς «μετά από αιώνες «υπενθύμισε» στην Ελλάδα πως η Αγία Σοφία έχει κατακτηθεί» (σ.σ.: να σημειωθεί πως και σε άρθρο γνώμης στις 24.5, η δημοσιογράφος είχε αναρωτηθεί εάν ο Erdoğan χρησιμοποιεί το θέμα της Αγίας Σοφίας προκειμένου να στρέψει την προσοχή από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της χώρας).

Χυδαία απειλή του Ακάρ εναντίον της Κύπρου: Να λύσουμε το Κυπριακό μέσω συνομιλιών, αν χρειαστεί οι Ε.Δ. είναι έτοιμες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: