Τον πείραξε τον Μεβλούτ η τοποθέτηση Κούρτς για τις παρανομίες της Τουρκίας: Απάνθρωπη η στάση του στο μεταναστευτικό

File Photo: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, MALTON DIBRA




Η στάση της Αυστρίας απέναντι στους αιτούντες άσυλο δεν διαφέρει από την “απάνθρωπη” στάση της Ελλάδας στα σύνορά μας, υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ επικρίνοντας δηλώσεις του Αυστριακού Καγκελάριου Σεμπαστιάν Κουρτς στον ελληνικό Τύπο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι, ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κουρτς προέβη σε ατυχείς δηλώσεις σε ελληνική εφημερίδα αμέσως μετά την Ήμέρα Προσφύγων.

Κουρτς: Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Τουρκία να μας εκβιάζει, η ΕΕ να είναι ενωμένη και ξεκάθαρη

“Αυτή η χώρα ή οποία από την αρχή έκλεισε τα σύνορα της στους πρόσφυγες χτίζοντας μάλιστα και τείχος συμπεριφέρεται ενάντια στις κοινές αξίες της ΕΕ και της ανθρωπότητας, των συνθηκών για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και της Σύμβασης της Γενεύης του 1951”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι “η FRONTEX στην οποία εργάζονται όλα τα κράτη της ΕΕ και οι Αυστριακοί επίσης είναι υποχρεωμένη να εφαρμόσει αυτές τις συμφωνίες και το δίκαιο της ΕΕ, να διασφαλίσει την προστασία των αιτούντων για άσυλο στα σύνορά της, να μην τους ωθούν πίσω και να μην τους μεταχειρίζονται απάνθρωπα”.

Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ “στην πραγματικότητα η στάση της Αυστρίας απέναντι στους αιτούντες άσυλο δεν διαφέρει από εκείνη της Ελλάδας της οποίας η απάνθρωπη μεταχείριση στα σύνορά μας είναι χαραγμένη στη μνήμη μας”. “Συνιστούμε στον Αυστριακό Καγκελάριο να διαβάσει προσεκτικά τη δήλωση του Επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης ημερομηνίας 19 Ιουνίου 2020.

Η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη αξιοπρέπειας των προσφύγων δεν είναι επιλογή αλλά ηθική και νομική υποχρέωση που πρέπει να σέβονται τα κράτη μέλη”, καταλήγει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΚΥΠΕ, Άννα Ανδρέου
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

 

Συνέντευξη – οχετός του Μεβλούτ: Κανείς δεν θα σταματήσει τα γεωτρύπανά μας, δεν είναι δική σας η Αγια Σοφιά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: