Το Πολεμικό Ναυτικό «κλείδωσε» για ασκήσεις τις περιοχές, όπου η Τουρκία θέλει να κάνει έρευνες

Όπως και στο Βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, έτσι και στο νοτιοανατολικό τμήμα που ξεκινούν μια σειρά ασκήσεων το Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιήσει πληθώρα βολών με όλα τα όπλα που διαθέτουν τα πλοία. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

-Πάνε πλοία για να μείνουν μόνιμα στηνελληνική υφαλοκρηπίδα
-Ασκήσεις υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας και συμβολισμού
-Επίδειξη σημαίας απέναντι στις Τουρκικές αξιώσεις
-Η Πυραυλάκατος «Καραθανάσης» στο ΠΝ: Ο ήρωας των Ιμίων…

«Μεθ’ ορμής ακαθέκτου», την φράση του Ναυάρχου Κουντουριώτη κάνουν πράξη εν έτη 2020 τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού.

Από τον Αρχηγό, Ναύαρχο Στυλιανό Πετράκη μέχρι και τον πιο νεαρό Δίοπο που υπηρετεί στις μονάδες επιφανείας στο Ελληνικού Πολεμικού Στόλου.

«Πρώτος Βαθμός ετοιμότητας» και σε «Γενικό Συναγερμό», λένε τα ίδια τα στελέχη πως βρίσκονται από τον Φεβρουάριο και έως τώρα κι όπως τους έχει ενημερώσει η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από τις σχετικές διαταγές και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αυτό «θα τραβήξει», πολύ πιθανό κι όλο το καλοκαίρι.

  • Επιχειρησιακή επίδειξη σημαίας

Οι ίδιοι οι κυβερνήτες εξηγούν πως το Πολεμικό Ναυτικό, έχει βάλει ως στόχο την επίδειξη σημαίας, αλλά με άκρως επιχειρησιακό τρόπο, εκεί ακριβώς που η Τουρκία έχει δηλώσει τις νέες αξιώσεις και όχι μόνο μέσω των θαλασσίων ζωνών του παράνομου Τουρκό-λιβυκού μνημονίου, αλλά και στα σημεία αυτά, που σκιαγραφούν οι επίσης παράλογοι χάρτες ερευνών, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Μετά την επιχειρησιακή εκπαίδευση στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο, αλλά κι εκείνη με τη συνεργασία του Αμερικανικού P-8, νότια της Κρήτης, οι μονάδες επιφάνειας του στόλου έβαλαν ήδη ρότα και αναπτύσσονται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αρχιπελάγους με ιδιαίτερα αυξημένη παρουσία.

Ελικόπτερο S-70 Sikorsky Aegean Hawk κατά τη διάρκεια απονήωσης από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού προς “άγρα” υποβρυχίων στο πλαίσιο άσκησης που διεξήχθη πριν λίγες ημέρες στο Αιγαίο. Στο βάθος διακρίνονται κι άλλες μονάδες επιφανείας του Στόλου. Πηγή εικόνας: Πολεμικό Ναυτικό

Τα υποβρύχια όλων των τύπων και ιδιαίτερα τα 214, αλλά και τα Ταχέα Σκάφη Κατευθυνόμενων βλημάτων, οι Πυραυλάκατοι, κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Φυσικά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αυξημένη είναι και η παρουσία των μεγάλων μονάδων, των Φρεγατών κι όπως μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένες πηγές, αυτή μέσα στις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

ΕΙΔΗΣΗ: ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΑ APACHE 

  • Στους παράλογους χάρτες της Τουρκικής εταιρίας πετρελαίου έχουν φανεί οι νέες αξιώσεις και ποιες περιοχές περιλαμβάνουν. Ακριβώς εκεί, στην καρδιά δηλαδή των εξελίξεων το Πολεμικό Ναυτικό ασκείται αλλά οι ίδιες πηγές λένε με νόημα ότι σκοπός του Επιτελείου είναι κάποιες από τις ισχυρές μονάδες επιφανείας και υποβρύχια να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του νοτιοανατολικού Αιγαίου.
  • Τα «hot» σημεία ο στόλος τα μετατρέπει σ’ έναν νέο «φράχτη» ανάλογου με εκείνου στον Έβρο, ώστε μόλις θελήσουν να ενεργοποιήσουν τα παράνομα σχέδια τους οι Τούρκοι, να υπάρχει επί τόπου ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Οι υποβρύχιοι θηρευτές κάνουν τη διαφορά, λαμβάνουν ρόλους είτε του εχθρού, είτε του φίλιου κυνηγού, ενώ οι Πυραυλάκατοι, αγκυστρωμένες στα “σπίτια τους”, δηλαδή στις νησίδες του Αρχιπελάγους, εξαπολύουν αθέατες επιθέσεις κατά στόχων επιφάνειας ή και κατά αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας που συνεργάζονται με το Πολεμικό Ναυτικό και σε αυτά τα γυμνάσια στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου.

Φρεγάτες και Πυραυλάκατοι απαθανατίζονται στη συγκεκριμένη εικόνα, που έχει ληφθεί πριν λίγες ημέρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, στο πλαίσιο επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό

Επιτελείς από το ΓΕΕΘΑ κι από το Πολεμικό Ναυτικό τονίζουν πως οι ασκήσεις που γίνονται μπορεί να χαρακτηρίζονται «μικρής κλίμακας» έχουν όμως πολλές επιχειρησιακές λεπτομέρειες που προσομοιάζουν τον πραγματικό ναυτικό αγώνα.

Τα σενάρια και οι συνεργασίες ανάμεσα στα πλοία και την ΠΑ είναι πολλά, όπως επίσης και οι συνεκπαιδεύσεις σε διακλαδικό επίπεδο με μονάδες του Στρατού Ξηράς από τα νησιά του Αιγαίου.

  • Η Πυραυλάκατος του ήρωα των Ιμίων Καραθανάση

Στο Αιγαίο το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, δίνει διπλό αγώνα, κατά του μεταναστευτικού αλλά και υπέρ της προάσπισης των Εθνικών Κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Παραμένει στην “αυλή” του σπιτιού μας με περισσότερα από είκοσι πολεμικά πλοία την τελευταία εβδομάδα (σ.σ. Τις προηγούμενες 15 ημέρες τα πολεμικά πλοία στο Αιγαίο έφταναν τα 30).

Κάποιες μονάδες επέστρεψαν στο Ναύσταθμο, μετά τις ασκήσεις στο Βόρειο Αιγαίο, ωστόσο τα πληρώματα έχουν ήδη λάβει εντολή, τα πλοία να ετοιμαστούν για τον επόμενο πλου τους κι αυτός φαίνεται πως δεν θ’ αργήσει…

Τα στελέχη που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου είναι στο Αιγαίο μεγάλο χρονικό διάστημα και μαζί τους τα επόμενα 24ωρα θα είναι και ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Αρχηγός του ΠΝ. Δεν πρόκειται για “επιθεώρηση” ή “επίσκεψη” , σύμφωνα με πηγές από το Επιτελείο του Ναυτικού.

Ο ίδιος θέλει καιρό τώρα να βρεθεί μαζί με τα πληρώματα των μονάδων επιφάνειας που δίνουν πολλαπλούς αγώνες. Δίνουν αγώνα στο μεταναστευτικό, στην προάσπιση αλλά και στη συντήρηση, ώστε να είναι ολοζώντανα τα πλοία του Στόλου κι εκεί όλα αυτά τα στελέχη υπερβαίνουν εαυτόν.

Ο Ναύαρχος Πετράκης θα βρεθεί με τα πληρώματα των Πυραυλακάτων, στις οποίες άλλωστε, υπήρξε και ο ίδιος στη μακρά θητεία του πλήρωμά τους, αλλά και φρεγατών.

Πάντως την ώρα που δίνεται αυτός ο αγώνας διαρκείας και κυριαρχίας στο Αρχιπέλαγος, πίσω στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών εργάζονται πυρετωδώς για την ένταξη της νέας Πυραυλακάτου “Καραθανάσης” που φέρει το όνομα ενός εκ των τριών ηρώων των Ιμίων. Η 7η Πυραυλάκατος παρελήφθη με μεγάλη καθυστέρηση από τα ναυπηγεία Ελευσίνας.

Το νέο αυτό όπλο θα καταπλεύσει στο ναύσταθμο Σαλαμίνας περί τα τέλη Ιουνίου και στα μέσα του επόμενου μήνα, Ιουλίου, θα γίνει η επίσημη τελετή ένταξης στον Στόλο και τη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ
ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ

H Ελλάδα στρατηγικός εταίρος και αληθινός φίλος του Ισραήλ δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: