Το «μάτι» της τροπικής καταιγίδας Κριστόμπαλ πλησίασε στα 80 χιλιόμετρα τη Νέα Ορλεάνη

Ψαράδες πηγαίνουν τη βάρκα τους σε ασφαλές σημείο στο Πουέρτο Μορέλος στο Μεξικό. EPA/Alonso Cupul




Το κέντρο — ή «μάτι» — της τροπικής καταιγίδας Κριστόμπαλ έχει πλέον φθάσει πάνω από το έδαφος κατά μήκος της νοτιοανατολικής Λουιζιάνας, ανάμεσα στις εκβολές του Μισισιπή και το Γκραντ Άιλ, τόνισε το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για κυκλώνες και τυφώνες (National Hurricane Center, NHC) σε έκτακτο ενημερωτικό δελτίο του.

Η τροπική καταιγίδα Κριστόμπαλ βρίσκεται σε απόσταση περίπου 80 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά της Νέας Ορλεάνης, με ανέμους 85 χιλιομέτρων την ώρα, διευκρίνισε η ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτή με έδρα το Μαϊάμι.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Λουιζιάνα, για να αποδεσμευθούν ομοσπονδιακά κεφάλαια και πόροι.

Η τροπική καταιγίδα αναμένεται να είναι εξασθενημένη όταν θα φθάσει στο Άρκανσο και στο Μιζούρι, τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Η Νέα Ορλεάνη συνέστησε χθες Κυριακή στους κατοίκους περιοχών εκτός του συστήματος αντιπλημμυρικών φραγμάτων της πόλης να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, κάτι όμως που διευκρίνισε ότι είναι προαιρετικό.

Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία Παρατήρησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA), η φετινή περίοδος κυκλώνων θεωρείται πως υπάρχουν 60% πιθανότητες να είναι εντονότερη από το κανονικό στον Ατλαντικό, καθώς προβλέπει τρία ως έξι τέτοια φαινόμενα κατηγορίας 3 ή υψηλότερης.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Χιλιάδες διαδηλωτές ένωσαν τις φωνές τους στη Δανία κατά της αστυνομικής βίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: