Το υψηλότερο ποσοστό σε κομμώτριες και αισθητικούς στην ΕΕ έχει η Κύπρος

Σύμφωνα με Έκθεση της Eurostat, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Κύπρος κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό κομμωτών και αισθητικών (2,3% της συνολικής απασχόλησης), ακολουθούμενη από τη Μάλτα και την Πορτογαλία . Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Αρκετά δημοφιλή είναι τα επαγγέλματα της αισθητικού και κομμωτή/τριας στην Κύπρο, καθώς όπως καταγράφουν οι αριθμοί, η Κύπρος διαθέτει με συντριπτική διαφορά τους περισσότερους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ομορφιάς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με Έκθεση της Eurostat, που διαβάζουμε στον Φιλελεύθερο μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, η Κύπρος κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό κομμωτών και αισθητικών (2,3% της συνολικής απασχόλησης), ακολουθούμενη από τη Μάλτα και την Πορτογαλία (και οι δύο 1,3%), την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία (όλες 1,2%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφησαν στο Λουξεμβούργο και τη Σουηδία (και οι δύο 0,5%), ακολουθούμενες από το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Φινλανδία (όλες 0,7%).

  • Συγκεκριμένα, το 2019, 1,7 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας άνω των 15 ετών απασχολούνταν ως κομμωτές και αισθητικοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αντιπροσωπεύοντας το 0,9% της συνολικής απασχόλησης. Σημειώνεται ότι η πλειονότητα των κομμωτών και αισθητικών στην ΕΕ ήταν γυναίκες (86%).

Πάνω από τα δύο πέμπτα (42%) των κομμωτών και αισθητικών ήταν ηλικίας 15-34 ετών, ακολουθούμενους από αυτούς που ήταν 35-49 ετών (38%). Κομμωτές και αισθητικοί ηλικίας 50 ετών και άνω αντιπροσώπευαν το 21% των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται στον χώρο.

Συμβολική έπαρση της “Γαλάζιας Σημαίας” στη Λάρνακα: Τα πιο καθαρά νερά στην Ευρώπη η Κύπρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: