Το αργό και βασανιστικό «ξεφλούδισμα» του Παπαδημούλη φέρνει αμηχανία στον Τσίπρα

File Photo: O ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Μια συζήτηση από τα παλιά έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναζητείται η διαφορά μεταξύ του νόμιμου και του ηθικού: Ποια είναι, αν υπάρχει και κατά πόσον οι δύο αυτές έννοιες μπορούν να διαχωριστούν στην πολιτική.

Εκεί, διεξάγονται εξαιρετικά αμήχανες συζητήσεις μεταξύ των μελών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή «ξεφλούδισμα» του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη που γίνεται σταδιακά τις τελευταίες ημέρες, αργά και βασανιστικά.

Όλοι γνώριζαν από παλαιότερες δημοσιοποιήσεις των πόθεν έσχες ότι ο κ. Παπαδημούλης είναι μεταξύ των πλουσιότερων πολιτικών της χώρας και ένας από τους λόγους είναι η πολυετής παραμονή του στις Βρυξέλλες όπου, ως ευρωβουλευτής, έχει αυξημένες απολαβές.

Φέτος όμως αποκαλύφθηκαν και μερικά ακόμη εξαιρετικά απρόσμενα και δυσάρεστα στοιχεία, όχι φυσικά για τον ίδιο αλλά για τους συντρόφους του.

Ο κ. Παπαδημούλης όπως αρχικά αποκαλύφθηκε έχει αγοράσει από το πλεόνασμα των χρημάτων του αρκετά μικρά διαμερίσματα σε υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας. Προφανώς έψαξε και βρήκε ευκαιρίες.

Άρα πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των Ελλήνων που διαθέτουν μια σημαντική ακίνητη περιουσία.

Αυτό είχε ως συνέπεια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι μπορεί όλοι να μην έκανα το ίδιο ακόμη κι είχαν τα χρήματα, προσπάθησαν να ρίξουν τους τόνους επισημαίνοντας ότι «τα χρήματά του ο καθένας μπορεί να τα διαθέτει όπως θέλει».

Η επόμενη αποκάλυψη όμως, πραγματικά δημιούργησε την ουσία του πολιτικού προβλήματος που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τον ευρωβουλευτή της και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως έγινε γνωστό λίγες ημέρες αργότερα μετά από σχετικό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας Πρώτο Θέμα, τα 15 αυτά ακίνητα σε Κυψέλη, Πατήσια και Άγιο Παντελεήμονα είναι νοικιασμένα κυρίως στις ΜΚΟ Solidarity Now για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται υπό την προστασία τους.

Κατά πάσα βεβαιότητα τα χρήματα των πληρωμών προέρχονται από τα ειδικά κονδύλια με τα οποία χρηματοδοτεί η Κομισιόν τις ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Το νέο «χτύπημα» ήταν εξαιρετικά δυνατό ακόμη και για τον ίδιο τον κ. Παπαδημούλη που αυτή τη φορά προσπάθησε να κάνει ένα ακόμη μπάλωμα στην κατάσταση υποστηρίζοντας έστω και εκ των υστέρων ότι προτίθεται να διαθέτει τα κέρδη από τα σπίτια του σε φτωχούς Έλληνες πολίτες και μετανάστες.

ΜΚΟ – σφραγίδες έβγαλε το κόσκινο: Μόνο 18 από τις 137 θα λειτουργούν στα KYT προσφύγων

Είναι προφανές πως όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι ένας πολίτης ολόκληρη αυτή η ιστορία δημιουργεί πολλές απορίες. Όχι φυσικά ως προς τη νομιμότητά της αλλά ως προς την ηθική της.

Επιπλέον δε για τα στελέχη και του φίλους του ΣΥΡΙΖΑ το πλήγμα είναι ακόμη μεγαλύτερο καθώς χτυπάει στον πυρήνα του όποιου ηθικού πλεονεκτήματος έχει μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι πραγματικά περίεργη και αυτό το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας παραδεχόμενος στην κλειστή κομματική συνεδρίαση της γραμματείας «έχουμε πρόβλημα με την υπόθεση Παπαδημούλη».

Παρά το γεγονός επισήμως, προς τα έξω τουλάχιστον επιχειρήθηκε η στήριξή του από τον εκπρόσωπο Τύπου Αλέξη Χαρίτση που μίλησε για «πλήρεις απαντήσεις» και «απόλυτη διαφάνεια»

οι πληροφορίες από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι η υπόθεση Παπαδημούλη αποτυπώνεται αρνητικά και σε δημοσκοπικά ευρήματα. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ξαναβάλει μπροστά τους μηχανισμούς για το συνέδριο και τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ.

HJ, Παντελής Ζαγοριανίτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Διαβάστε και άλλα Παραπολιτικά – Σχόλια

Πέρασαν κιόλας δυο χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών: Η «διπλή ονομασία» είναι γεγονός!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: