Θλιβερά ρεκόρ για 2η συνεχόμενη ημέρα στην Αίγυπτο: 62 θάνατοι, 1.677 κρούσματα από τον ιό

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου έδωσε εντολή να φορούν όλοι οι πολίτες μάσκες. Το στιγμιότυπο είναι από το Κάιρο. EPA, KHALED ELFIQI




Οι ανησυχίες του προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας Δρ. Χοσάμ Χόσνι για περαιτέρω αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα ως το τέλος του Ιουνίου επιβεβαιώνονται:

Η Αίγυπτος κατέγραψε το προηγούμενο 24ωρο, για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, νέα θλιβερά ρεκόρ, τους βαρύτερους ημερήσιους απολογισμούς από κάθε άλλη φορά τόσο όσον αφορά στις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης από τον ιό SARS-CoV-2 όσο και στους θανάτους από την ασθένεια COVID-19.

Καταγράφηκαν 1.677 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο να ανέρχεται πλέον σε 42.980 ανθρώπους.

Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στην Αίγυπτο την 14η Φεβρουαρίου. Πενήντα ημέρες αργότερα, τα κρούσματα ήταν χίλια. Αλλά το τρέχον διάστημα, τόσα επιβεβαιώνονται μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Θλιβερό ρεκόρ κατέγραψε χθες η Αίγυπτος και στους θανάτους εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός: καταγράφηκαν 62 νέα θύματα, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας σε 1.484 νεκρούς.

Μέχρι σήμερα 11.529 άνθρωποι έχουν εξέλθει από το νοσοκομείο ενώ 12.919 παρουσιάζονται αρνητικοί στον ιό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Σήμερα Κυριακή μειώνεται κατά μία ώρα η απαγόρευση κυκλοφορίας, που θα ισχύει πλέον από τις 20:00 ως τις 04:00.

60 νεκροί στις τάξεις των αιγύπτιων γιατρών

Ένας φοιτητής ιατρικής στο 6ο έτος του Πανεπιστημίου Έρευνας και Τεχνολογίας της Αιγύπτου έγινε το 60ό θύμα τις τάξεις του ιατρικού προσωπικού που έχασε τη ζωή του εξαιτίας της COVID-19, δήλωσε στην εφημερίδα Daily News Egypt το μέλος του ΔΣ της Ιατρικής Συνδικαλιστικής Ένωσης της χώρας Δρ. Ιμπραήμ Ελ Ζάγιεντ.

Ο Ζάγιεντ διευκρίνισε ότι ως εδώ συνολικά 454 ιατροί είχαν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2. Ζήτησε ξανά να γίνουν πιο αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης των επαγγελματιών της υγείας στα νοσοκομεία.

«Θα απαγορευθούν» βίαια ηλεκτρονικά παιχνίδια αντίθετα «στο Ισλάμ» (Ελ Άζχαρ)

Την αντίθεσή του σε ηλεκτρονικά παιγνίδια που προάγουν τη βία στη νεολαία εξέφρασε το Ελ Άζχαρ, το μεγαλύτερο θρησκευτικό κέντρο των μουσουλμάνων της Αιγύπτου. «Κάθε παιχνίδι που είναι επιζήμιο για την ισλαμική θρησκεία και περιλαμβάνει βία δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό και θα απαγορευτεί από το Ελ Άζχαρ», δήλωσε ο καθηγητής Αμπάς Σούμαν, μέλος του Συμβουλίου Ανώτατων Μελετητών του Κέντρου Ελ Άζχαρ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι όλα τα βιντεοπαιχνίδια που διοχετεύουν το μίσος, τη βία, τη δολοφονία και την αυτοκτονία στο μυαλό των νέων δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά ακριβώς επειδή προσβάλλουν τις ισλαμικές πεποιθήσεις.

«Δεν στοχεύουμε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά όλα τα παιχνίδια που προκαλούν ψυχολογικές επιπτώσεις στη συμπεριφορά των νέων ιδιαίτερα ή καλλιεργούν πεποιθήσεις αντίθετες προς το Ισλάμ», πρόσθεσε ο Σούμαν σε δηλώσεις του στην Daily News Egypt.

Πληροφορίες από:
ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Egypt

Παραδόσεις εμβολίου κορωναϊού εντός του 2020 σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ολλανδία: Η ΕΕ “ψάχνει” κονδύλι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: