Θετικός στον κορωναϊό ο Νόβακ Τζόκοβιτς: “Επιδημία” στο τουρνουά που οργάνωσε ο ίδιος

File photo: Ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς υψώνει το τρόπαιο μετά την νίκη του επί του Ελβετου Ρότζερ Φέντερερ στον τελικό ανδρών του τουρνουά Γουίμπλεντον, Λονδίνο, Βρετανία, Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019. EPA, NIC BOTHMA




Ούτε ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέφυγε τελικά τον κορωναϊό, ο οποίος χτύπησε το τουρνουά “Adria Tour” που διοργάνωνε ο ίδιος, σε διάφορες πόλεις των Βαλκανίων.

Ο Σέρβος τενίστας, Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εξετάστηκε μετά την επιστροφή του από το Ζαντάρ στο Βελιγράδι και βρέθηκε θετικός στον ιό, χωρίς πάντως να εμφανίζει συμπτώματα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του επιτελείου του.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Σέρβου τενίστα, ο ίδιος δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, ενώ θετική  στον κορωναϊό βρέθηκε και η σύζυγός του Γέλενα.  Τα τεστ των παιδιών τους βγήκαν αρνητικά.

«Ο,τι κάναμε τον προηγούμενο μήνα, το κάναμε με αγνή καρδιά και ειλικρινείς προθέσεις», ανέφερε ο Τζόκοβιτς.

«Το τουρνουά μας είχε ως στόχο να ενώσει και να στείλει ένα μήνυμα αλληλεγγύης και συμπόνιας σε όλη την περιοχή», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην σκληρή κριτική που του ασκείται για την απόφασή του να πραγματοποιήσει τη διοργάνωση.

  •  Πλέον, μαζί τον Σέρβο σταρ, τέσσερις είναι οι τενίστες που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό, μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά επίδειξης Adria Tour που διοργάνωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς και του οποίου ο τελικός ακυρώθηκε.

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε χθες ο Βίκτορ Τρόιτσκι. Ηδη είχε προηγηθεί ανακοίνωση ότι   προσβλήθηκαν οι Μπόρνα Τσόριτς και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

HJ με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βελιγράδι, Σερβία

Πέθανε ο προπονητής Νίκος Αλέφαντος σε ηλικία 81 ετών

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: