Θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες λέει ο καθηγητής Βατόπουλος: Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα

File Photo: Αεροσκάφος της Lufthansa απογειώνεται από to αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. EPA/RONALD WITTEK
«Είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες» τονίζει ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος καθηγητής μικροβιολογίας.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ , ο καθηγητής εξήγησε πως το άνοιγμα των συνόρων είναι το μεγάλο στοίχημα και πως είναι σαφές ότι θα υπάρξει κίνδυνος με τους τουρίστες. Από την άλλη, όπως αναφέρει δεν υπάρχει κάνεις σώφρον που να λέει ότι τα σύνορα δεν πρέπει να ανοίξουν.

Παράλληλα, ανέφερε πως ναι μεν υπάρχει ο κίνδυνος, αλλά πρέπει να στήσουμε ένα σύστημα ώστε να μειώσει αυτόν τον κίνδυνο. Γι αυτό όπως σημειώνει έχουμε διάφορα όπλα όπως το τεστ στα σύνορα στους εισερχόμενους τουρίστες, που μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους καθώς και το σύστημα επιτήρησης και γρήγορης διάγνωσης τυχόν κρουσμάτων και απομόνωσης.

Συγκριτικά με την γρίπη, υπογράμμισε πως ο ιός του κορωναϊού μειώνεται διαφορετικά από ότι της γρίπης, δίνοντας ως παράδειγμα την Αίγυπτο που έχει πολλά κρούσματα ενώ έχει ζέστη. «Δεν υπάρχει ταύτιση γρίπης με κορωναϊό» αναφέρει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για πιθανό δεύτερο κύμα κορωναϊού, τόνισε πως «πιστεύω πως κάνοντας όλη αυτή την προσπάθεια με έγκαιρη διάγνωση και τα τεστ στα σύνορα πιστεύω πως δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα κορωναϊού μέσα στο καλοκαίρι».

Με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Τέρμα οι πτήσεις από το Κατάρ μέχρι 15 Ιουνίου: Αεροπλάνο “μολυσμένο” με τον ιό έφτασε στην Αθήνα…

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal