Τα νέα δεδομένα σε Σιγκαπούρη, Ρωσία, Ιρλανδία που χαλαρώνουν τα μέτρα

File Photo: Αστυνομικοί που φορούν προστατευτικές μάσκες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας. EPA, ANATOLY MALTSEV




Οι μισοί προσβληθέντες από τον κορωνοϊό στη Σιγκαπούρη είναι ασυμπτωματικοί. Στη Ρωσία αίρονται τα μέτρα και ειδικά στη Μόσχα.

Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων στην Ιρλανδία και πολιτιστικό καλοκαίρι στη Βιέννη.

Σιγκαπούρη- κορωνοϊός: Τα μισά από τα νέα κρούσματα της COVID-19 είναι ασυμπτωματικά

Τουλάχιστον τα μισά από τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη δεν παρουσιάζουν συμπτώματα, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο συμπρόεδρος της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για τον ιό, ενισχύοντας την απόφαση της πόλης-κράτους να χαλαρώσει πολύ σταδιακά τα μέτρα περιορισμού. Η Σιγκαπούρη έχει έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς μολύνσεων στην Ασία, με περισσότερα από 38.000 κρούσματα, λόγω μαζικών ξεσπασμάτων της επιδημίας σε κοιτώνες μεταναστών εργατών. Ξανάνοιξε τα σχολεία και ορισμένες επιχειρήσεις την περασμένη εβδομάδα έπειτα από lockdown σχεδόν δύο μηνών. “Με βάση την εμπειρία μας, για κάθε συμπτωματικό κρούσμα έχουμε τουλάχιστον ένα ασυμπτωματικό”, δήλωσε ο Λόρενς Ουόνγκ, ο οποίος πρόσθεσε πως η ανακάλυψη αυτή έγινε τις τελευταίες εβδομάδας καθώς η Σιγκαπούρη ενέτεινε την πραγματοποίηση διαγνωστικών τεστ. Η Σιγκαπούρη δεν έχει πει πόσα ασυμπτωματικά κρούσματα έχει καταγράψει.

Αίρονται αυτό τον μήνα όλοι οι μεγάλοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού στη Μόσχα
Οι Ρώσοι που πρέπει να εργαστούν, να σπουδάσουν ή να φροντίσουν συγγενείς τους στο εξωτερικό θα επιτρέπεται να επαναλάβουν τα διεθνή ταξίδια για πρώτη φορά από τα τέλη Μαρτίου, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, ανακοινώνοντας ότι ορισμένοι περιορισμοί που είχαν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού θα χαλαρώσουν.

Ο δήμος της Μόσχας θα άρει επίσης περιορισμούς που είχε επιβάλει εξαιτίας της πανδημίας από αύριο Τρίτη, περιλαμβανομένου και ενός ψηφιακού συστήματος διέλευσης των κατοίκων και ενός καθεστώτος αυτοαπομόνωσης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Οι Μοσχοβίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για περιπάτους όποτε θέλουν από αύριο, μετέδωσε το TASS, και τα εστιατόρια και τα καφέ στη ρωσική πρωτεύουσα θα μπορούν να ανοίξουν τους εξωτερικούς χώρους τους από τις 16 Ιουνίου.

Ιρλανδία: Ξανανοίγουν καταστήματα και γραφεία, επιταχύνεται η άρση του lockdown που είχε επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού

Τα καταστήματα και ορισμένα γραφεία ξανάνοιξαν τις πόρτες τους σήμερα, Δευτέρα, στην Ιρλανδία, καθώς η κυβέρνηση αποφάσισε να επιταχύνει την άρση των μέτρων περιορισμού λόγω της προόδου που συντέλεστηκε στη μάχη κατά της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στο έδαφός της. Οι μισθωτοί, το επάγγελμα και οι συνθήκες εργασίας των οποίων επιτρέπουν να τηρηθεί η φυσική αποστασιοποίηση, προτρέπονται στο εξής να επιστρέψουν στο γραφείο ενώ επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις έως έξι ατόμων. Οι Ιρλανδοί μπορούν επίσης να κάνουν ψώνια σε όλα τα είδη καταστημάτων (εκτός από τα εμπορικά κέντρα) και να μετακινούνται εντός του τόπου κατοικίας τους ή έως και 20 χλμ. από αυτήν — προηγουμένως επιτρεπόταν η μετακίνηση σε απόσταση μόνο πέντε χλμ. από τον τόπο κατοικίας. Αυτή η νέα χαλάρωση των μέτρων περιορισμού σημαδεύει ένα νέο μεγάλο στάδιο στο σχέδιο για την έξοδο από το lockdown που επιβλήθηκε στις 28 Μαρτίου προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση της επιδημία.

Αυστρία:
Παρά τον κορωνοϊό, το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020” μετατρέπει ολόκληρη τη Βιέννη σε μια σκηνή Συνολικά 2.000 καλλιτέχνες, σε 800 εκδηλώσεις, σε 25 σημεία της πόλης, θα μετατρέψουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο ολόκληρη την αυστριακή πρωτεύουσα σε μία σκηνή, στο πλαίσιο του “Βιεννέζικου Καλοκαιριού 2020”. Τα προγράμματα, με δωρεάν είσοδο, θα παρουσιάζονται από Πέμπτη ως Κυριακή, στους πολλούς χώρους που προσφέρει η πόλη και που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές και τα όσα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν ακόμη, αυτούς τους δύο μήνες, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


ΚΥΠΕ – ΑΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Η Βιέννη παρά τον κορωναϊό θα μετατραπεί σε μια τεράστια σκηνή στο “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: