Μήνυμα αγάπης από τον Πατριάρχη Θεόδωρο για την Πεντηκοστή από τον Άγιο Νικόλαο στο Χαμζάουι

Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ Θεόδωρος Β’ στον Άγιο Νικόλαο Χαμζάουι. Photo via @ekkairo




Μήνυμα αγάπης προς όλες τις εκκλησίες και όλους τους ανθρώπους απέστειλε σήμερα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρος, τελώντας την ακολουθία της Πεντηκοστής, στον ιστορικό καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου, στο Χαμζάουι του Καΐρου, εκεί όπου πριν από περίπου έναν αιώνα έζησε ο Άγιος Νεκτάριος.

«Στέλνω μήνυμα αγάπης προς όλες τις εκκλησίες και όλους τους ανθρώπους και τους πονεμένους, και τους Αφρικανούς, και κυρίως τους κουρασμένους από την πανδημία συνανθρώπους μας», τόνισε στην κεκλεισμένων των θυρών, άδεια από πιστούς, εκκλησία ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής, ευχόμενος η σημερινή ημέρα της Πεντηκοστής να ανατείλει ως ασπίδα ελπίδας για την εκκλησία μας και όλον τον πλανήτη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β’ τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία και η γιορτή της Πεντηκοστής στο Κάιρο.

Με ανάρτηση της στο twitter η Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου αναφέρεται στη μεγάλη γιορτή του Χριστιανισμού με φωτογραφίες όπου ο Πατριάρχης Θεόδωρος προσεύχεται στον Άγιο Νικόλαο Χαμζάουι στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

 

 

Με πληροφορίες από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Άλλη μια γωνιά της Αφρικής διδάσκει Ελληνικά: Η «αναγέννηση» του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Τύνιδας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: