Στενός συντονισμός Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου συμφωνήθηκε στην τριμερή για θέματα Διασποράς

File Photo: Ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης. @amna_news




Ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με τον επίτροπο προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αρμόδιο για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτη Φωτίου και την υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράμ.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών, συζητήθηκε η πορεία της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος-Κύπρου-Αιγύπτου μέσω του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», υπό το φως των αλλαγών που προέκυψαν στον φετινό προγραμματισμό, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι τρεις πλευρές, όπως γίνεται γνωστό, αποφάσισαν την ανάληψη νέων εναλλακτικών πρωτοβουλιών προκειμένου να διατηρηθεί η δυναμική τής πολύ επιτυχημένης συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με συμμετοχή γιατρών από τη Διασπορά των τριών χωρών, στην οποία προβλέπεται να συζητηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στην αντιμετώπιση του Covid-19.

Επιπλέον, εξετάσθηκαν οι δυνατότητες ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ των οργανωμένων φορέων της Διασποράς και των αρμοδίων υπηρεσιών των τριών χωρών, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού την τρέχουσα περίοδο.

Τέλος, γνωστοποιείται ότι συμφωνήθηκε ο στενός συντονισμός μεταξύ των τριών πλευρών για την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης των παραπάνω δράσεων, καθώς και για τον περαιτέρω εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ικανοποίηση Ελπιδοφόρου για τη χρήση ξεχωριστών λαβίδων στη Θεία Κοινωνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: