Στα μπετά δεκάδες ακίνητα προς πώληση στην Κύπρο: Κατέληξαν στις τράπεζες

Ηµιτελείς κατασκευές που προορίζονταν για οικιστικές µονάδες σε ωραίες τοποθεσίες και άλλες που σχεδιάστηκαν ως ιδανικό σπίτι των ιδιοκτητών τους αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, λόγω χρεών ή λόγω του ότι οι τράπεζες έκοψαν τη χρηματοδότηση, γράφει η Θεανώ Θειοπούλου, στον “Φιλελεύθερο”. Φιλελεύθερος




Δεκάδες οικιστικές κατασκευές έµειναν στα µπετά ή λίγο πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής τους, λόγω έλλειψης χρηµάτων από τους ιδιοκτήτες ή τους developers και στο τέλος κατέληξαν στις τράπεζες.

Ηµιτελείς κατασκευές που προορίζονταν για οικιστικές µονάδες σε ωραίες τοποθεσίες και άλλες που σχεδιάστηκαν ως ιδανικό σπίτι των ιδιοκτητών τους αλλά δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, λόγω χρεών ή λόγω του ότι οι τράπεζες έκοψαν τη χρηματοδότηση, γράφει η Θεανώ Θειοπούλου, στον “Φιλελεύθερο”.

  • Σπίτια ημιτελή για όλα τα πορτοφόλια σε όλες τις πόλεις έχουν στο χαρτοφυλάκιο τους η REMU της Τράπεζας Κύπρου και η Altamira που διαχειρίζεται τα ακίνητα της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Πολιτική της Ελληνικής Τράπεζας είναι να μην έχει στο χαρτοφυλάκιο της ημιτελή σπίτια, θέτοντας άλλα κριτήρια για τα ακίνητα που συγκεντρώνει για να μη δυσκολευθεί να τα διαθέσει στην αγορά. Υπάρχει προς πώληση στο χαρτοφυλάκιο της APS ημιτελές σπίτι στην Ανθούπολη στην τιμή €168.000.

Ακίνητα REMU
Η Τράπεζα Κύπρου λόγω του μεγάλου χαρτοφυλακίου της REMU έχει μεγάλη ποικιλία ακινήτων, που έμειναν στα μισά του δρόμου για την κατασκευή τους.

Διατίθενται προς πώληση ημιτελές διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στον τρίτο όροφο του κτηρίου κατοικιών «Άργος», στην περιοχή Άγιος Βασίλης στον Στρόβολο πωλείται €225.000. Τέσσερα ημιτελή διαμερίσματα τριών υπνοδωματίων στον πρώτο και στο δεύτερο όροφο του κτηρίου «Sans Sousi – Block A» στην Ακρόπολη της Λευκωσίας πωλούνται €241.000, €247.000, €251.000 και €258.000 αντίστοιχα.
Hμιτελές σπίτι τριών υπνοδωματίων στο Τσέρι της Λευκωσίας πωλείται €243.500. Ημιτελής κατοικία 3 υπνοδωματίων στον Αρχάγγελο, πωλείται €282.000. Hμιτελές διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στον πρώτο όροφο ενός εννιαώροφου κτηρίου στον Άγιο Αντώνιο είναι προς πώληση από την REMU στην τιμή €301.500. Ημιτελές διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων στον δεύτερο όροφο πωλείται €415.500, στον τρίτο όροφο διαμέρισμα πωλείται €443.500 και στον πέμπτο όροφο πωλείται €492.500. Ημιτελές διώροφο κτήριο μικτής χρήσης στη Φανερωμένη, μέσα στα τείχη της παλιάς πόλης της Λευκωσίας πωλείται €580.500. Ημιτελές σπίτι 4 υπνοδωματίων στα Λατσιά πωλείται €765.000. Hμιτελές κτήριο στα Λατσιά, με έκταση 1.200 τ.μ είναι προς πώληση στην τιμή €885.000. Ημιτελές τριώροφο κτήριο κατοικιών Constantinou 33 στο Γέρι, Λευκωσία είναι προς πώληση στην τιμή €916.500.

Στην επαρχία Λάρνακας, το χαρτοφυλάκιο της REMU περιλαμβάνει ημιτελές σπίτι τριών υπνοδωματίων που ανήκει στο συγκρότημα Vine Tree στον Ψεματισμένο και πωλείται €111.850. Ημιτελής οικιστική ανάπτυξη στην Πύλα, Λάρνακα που βρίσκεται δίπλα στην οδό Ανδρέα Παναγίδη πωλείται €470.000. Μερικώς χτισμένο συγκρότημα κατοικιών με θέα στη θάλασσα που ονομάζεται Mediterranean Sun, που βρίσκεται στον Άγιο Θεόδωρο, Λάρνακα πωλείται από την REMU στην τιμή €858.000.

Στην επαρχία Λεμεσού ημιτελές σπίτι τριών υπνοδωματίων μέρος του συγκροτήματος κατοικιών Harmonia Gardens στον Ύψωνα, πωλείται €91.000. Επίσης ημιτελής κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων στο ίδιο συγκρότημα πωλείται €160.000, τριών υπνοδωματίων στην τιμή €200.000 και τεσσάρων υπνοδωματίων στην τιμή €232.000. Ημιτελής διώροφη μονοκατοικία στον Πύργο της Λεμεσού πωλείται €443.000. Ημιτελές διώροφο τμήμα σπιτιού αγροτεμαχίου με συνολική έκταση 18.730 τ.μ που βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του χωριού Απεσιά, στη Λεμεσό, είναι προς πώληση στην τιμή €491.000. Έξι ημιτελή σπίτια και ένα άδειο οικόπεδο από το συγκρότημα κατοικιών «Harmonia Gardens» στον Ύψωνα πωλείται €520.000. Ημιτελής κατοικία 7 υπνοδωματίων, στη Μουταγιάκα πωλείται €1.100.000.

Στην επαρχία Πάφου ημιτελές διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στον πρώτο όροφο ενός διώροφου κτηρίου που ονομάζεται Sunrise Apartments – Block B, στην Πόλη Χρυσοχούς πωλείται €89.000.  Ημιτελές σπίτι τριών υπνοδωματίων στην Τάλα πωλείται €290.000. Δύο ημιτελείς ημι-ανεξάρτητες διώροφες κατοικίες, με μερική θέα στη θάλασσα, που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Παύλου στην Πάφο πωλούνται €377.000. Ημιτελές διώροφο συγκρότημα κατοικιών που αναπτύχθηκε σε δύο γειτονικά οικόπεδα, που βρίσκονται στα Κονιά της Πάφου πωλούνται €535.000. Ημιτελές κτήριο κατοικιών στην Πέγεια πωλείται €591.000.

Ακίνητα Altamira
Στο χαρτοφυλάκιο της Altamira υπάρχουν αρκετές κατοικίες που έμειναν ημιτελείς και αναζητούν τώρα νέο ιδιοκτήτη. Στο Γέρι πωλείται ημιτελής τριώροφη πολυκατοικία,  έναντι της ενδεικτικής τιμής των €470.000. Η πολυκατοικία, με συνολικό εμβαδόν 463 τ.μ., απαρτίζεται από τέσσερα διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων και δύο διαμερίσματα του ενός υπνοδωματίου ενώ το ισόγειο αποτελείται από χώρους στάθμευσης.  Στο Δάλι πωλούνται πέντε υπό ανέγερση κατοικίες, στη συνολική ενδεικτική τιμή των €720.000. Οι ημι-εφαπτόμενες κατοικίες τριών υπνοδωματίων έχουν εμβαδόν περίπου 160 τ.μ. η καθεμία και διαθέτουν την ίδια διαρρύθμιση.

  • Οι κατοικίες μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις του αγοραστή. Στην ενδεικτική τιμή των €350.000, διατίθεται προς πώληση διώροφο οικιστικό ακίνητο τεσσάρων υπνοδωματίων και εμβαδού 361τ.μ. στο Καλό Χωριό Ορεινής. Το ακίνητο, του οποίου μεγάλο μέρος των εργασιών έχει ήδη ολοκληρωθεί, διαθέτει επίσης σοφίτα και είναι κατάλληλο για ιδιοχρησία ή για ενοικίαση με ικανοποιητική απόδοση.

Στην επαρχία Λάρνακας διατίθενται προς πώληση τρία ημιτελή ακίνητα σε ελκυστικές τιμές. Το πρώτο αφορά ημιτελές συγκρότημα 17 κατοικιών με πανοραμική θέα στον Κάτω Δρυ που πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €230.000. Κτισμένο το 2005, το συγκρότημα αποτελεί ιδανική επένδυση για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, ενώ διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να μετατραπεί σε αγροτουριστικό κατάλυμα. Σημειώνεται ότι οι 14 κατοικίες θα αποτελούνται από δύο υπνοδωμάτια, με έκταση γύρω στα 100 τ.μ. η κάθε μία, ενώ οι άλλες τρεις θα είναι των τριών υπνοδωματίων, με εμβαδόν περίπου 135 τ.μ. Σημειώνεται ότι επτά από τις ημι-εφαπτόμενες κατοικίες είναι ημιτελείς, ενώ οι δέκα θα είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους.

  • Ακόμη, πωλούνται δύο αναπτύξεις στην Πύλα με καλές προσβάσεις τόσο προς το κέντρο της κοινότητας και το πανεπιστήμιο UCLan όσο και στον αυτοκινητόδρομο και την πόλη της Λάρνακας. Η μία ανάπτυξη αφορά διώροφη ημιτελή πολυκατοικία 10 διαμερισμάτων, η οποία διατίθεται προς πώληση έναντι της ενδεικτικής τιμής των €390.000. Λόγω της γεωγραφικής του εγγύτητας με το πανεπιστήμιο καθώς και της κοντινής απόστασης από διάφορες παροχές όπως υπεραγορές, σχολεία και άλλες ανέσεις, το εν λόγω ακίνητο αναμένεται με την ολοκλήρωσή του να προσελκύσει κυρίως φοιτητές. Βάσει των αρχιτεκτονικών σχεδίων, ο κάθε όροφος της πολυκατοικίας θα αποτελείται από δύο διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων, με εμβαδόν 76 τ.μ. το καθένα, ένα studio 35 τ.μ. και δυο μονάρια 50 τ.μ..

Στη Λεμεσό διατίθενται προς πώληση δύο υπό ανέγερση έργα, τα οποία είναι κατάλληλα για επένδυση ή ιδιοκατοίκηση. Η πρώτη ανάπτυξη αφορά δύο υπό ανέγερση κατοικίες στην κοινότητα Παλώδιας, οι οποίες πωλούνται στην ενδεικτική τιμή των €195.000. Και οι δύο κατοικίες βρίσκονται στο αρχικό στάδιο κατασκευής, αφήνοντας περιθώριο στον αγοραστή να διαμορφώσει την κατοικία ανάλογα με τις προτιμήσεις και τον διαθέσιμο προϋπολογισμό του.  Η μια κατοικία έχει εμβαδόν σκελετού 128 τ.μ. ενώ η άλλη έχει εμβαδόν 73 τ.μ.
Στη Λεμεσό πωλείται έναντι της ενδεικτικής τιμής των €340.000 ημιτελής πολυκατοικία, με θέα τη θάλασσα, πολύ κοντά στο Λύκειο Αγίας Φύλας. Μέχρι στιγμής έχει ανεγερθεί ο σκελετός και η πλάκα του υπογείου και του ισογείου του εν λόγω κτηρίου.

Επιπλέον, έναντι της ενδεικτικής τιμής των €370.000, διατίθεται ημιτελές συγκρότημα κατοικιών σε γη συνολικής έκτασης 5.946 τ.μ., ένα χιλιόμετρο από το κέντρο του χωριού Αυγόρου. Για το ακίνητο έχει εκδοθεί άδεια οικοδομής για ανέγερση 12 διώροφων κατοικιών, ενώ τη δεδομένη στιγμή αποτελείται από μία ημιτελή κατοικία έκτασης 125 τ.μ. σε αρκετά προχωρημένο στάδιο ανέγερσης και μία ολοκληρωμένη κατοικία τριών υπνοδωματίων, με εμβαδόν 160 τ.μ.

Στην Πάνω Παναγιά στην επαρχία Πάφου διατίθεται ημιτελές οικιστικό κτήριο που βρίσκεται σε ύψωμα. Κτισμένο σε γη έκτασης 548 τ.μ., το ακίνητο πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €340.000 και αποτελείται από ισόγεια κατοικία με κλειστούς χώρους 102 τ.μ. και ανώγεια κατοικία με κλειστούς χώρους 313 τ.μ. Στον Πομό, πωλείται στην ενδεικτική τιμή των €160.000 ημιτελές διώροφο κτήριο με θέα στη θάλασσα. Το κτήριο αποτελείται από ημιυπόγειο και δυο δυάρια στους άνω ορόφους. Σημειώνεται ότι το ακίνητο βρίσκεται στη φάση του σοβατίσματος, καθώς έχει ολοκληρωθεί το 60% των εργασιών.

Σκληρό πόκερ από Ερντογάν: Απορρίπτει παρεμβάσεις τρίτων για εκτόνωση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: