Σοκ στο Μεξικό: 10 νεκροί από πυρά σε επίθεση κατά κέντρου απεξάρτησης ναρκωτικών

Μέλη της Εθνικής Φρουράς προστατεύουν την περιοχή όπου δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στο δήμο Irapuato, πολιτεία Guanajuato, Μεξικό, στις 6 Ιουνίου 2020. Δέκα άτομα πυροβολήθηκαν σε ένα κέντρο αποκατάστασης τοξικομανών στην κεντρική πολιτεία του Guanajuato. EPA / STR




Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, Σάββατο, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ μέσα σε ένα κέντρο απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στην πόλη Ιραπουάτο της κεντρικής Πολιτείας Γκουαναχουάτο του Μεξικού, ανακοίνωσαν οι αρχές της Πολιτείας.

Η Γκουαναχουάτο έχει γίνει μί α από τις κύριες εστίες της βίας των συμμοριών που ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει υποσχεθεί να καταστείλει.

Όμως παρά τα μέτρα του lockdown, που έχουν επιβληθεί για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, οι φόνοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ.

Η κυβέρνηση της Πολιτείας ανέφερε σε δήλωση που εξέδωσε αργά χθες το βράδυ πως, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα, τρεις άγνωστοι άνοιξαν πυρ στο κέντρο απεξάρτησης στην Ιραπουάτο, έναν βιομηχανικό κόμβο νότια της πρωτεύουσας της Πολιτείας, που ονομάζεται επίσης Γκουαναχουάτο.

Στο μεταξύ, η αστυνομία ερευνά επίσης τους φόνους τριών ανδρών που πυροβολήθηκαν σε μια χωριστή επίθεση χθες, Σάββατο, στην πόλη Σελάγια, νοτιοανατολικά του Ιραπουάτο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Πολιτείας.

Κέντρα απεξάρτησης έχουν αποτελέσει στο παρελθόν στόχους συμμοριών που συγκρούονται επιδιώκοντας να ελέγξουν τη λαθραία διακίνηση των ναρκωτικών.

Τον Σεπτέμβριο 2017 τουλάχιστον 14 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και άλλοι τραυματισθεί σε μια επίθεση εναντίον κέντρου απεξάρτησης από τα ναρκωτικά στη βόρεια πόλη Τσιουάουα, η οποία αποδίδεται σε γκάνγκστερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuter-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΑ
Μεξικό, Μεξικό

H επίθεση του καρχαρία ήταν μοιραία για Αυστραλό σέρφερ στη Νέα Νότια Ουαλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: