Σκάνδαλο Έπστιν: Αίτημα των ΗΠΑ για κατάθεση του πρίγκιπα Άντριου προκαλεί πονοκέφαλο στο Λονδίνο

File Photo: Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β και ο πρίγκιπας Andrew (Δ), ο Δούκας της Υόρκης. EPA, WILL OLIVER




Επίσημο αίτημα προς τις βρετανικές αρχές για λήψη κατάθεσης από τον πρίγκιπα Άντριου στο πλαίσιο των ερευνών για το δίκτυο διακίνησης γυναικών για σεξ από τον φίλο του Τζέφρι Έπστιν έχει υποβάλει το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την εφημερίδα Sun.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αίτημα υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα στο βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο συμφωνίας «αμοιβαίας νομικής συνδρομής» μεταξύ των δύο χωρών, που ισχύει από το 1994.

Τέτοιου είδους αιτήματα αφορούν ποινικές υποθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι ο 60χρονος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα μπορούσε να υποχρεωθεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου.

Μέχρι στιγμής ο πρίγκιπας Άντριου έχει αποφύγει να δώσει κατάθεση στους εισαγγελείς της Νέας Υόρκης που ερευνούν την υπόθεση.

  • Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες που του έχει προσάψει για σεξουαλική συνεύρεση τουλάχιστον μία ανήλικη εκείνη την εποχή, θύμα του καταδικασθέντος ως παιδεραστή Αμερικανού χρηματιστή που αυτοκτόνησε στην φυλακή.

Η Sun κάνει λόγο για «διπλωματικό εφιάλτη» που φέρνει τη βρετανική κυβέρνηση και τη βασιλική οικογένεια σε πολύ δύσκολη θέση.

Με βάση τη διμερή συμφωνία ο πρίγκιπας Άντριου θα μπορούσε να δώσει κατάθεση εθελοντικά, χωρίς όρκο. Οι αμερικανικές αρχές διατηρούν όμως το δικαίωμα να ακολουθήσουν μία πιο επιθετική οδό, με εμφάνιση του Βρετανού πρίγκιπα σε δικαστήριο του Λονδίνου για ένορκη προφορική ή έγγραφη κατάθεση.

Ο 60χρονος πρίγκιπας έχει αποσυρθεί από τα πριγκιπικά του καθήκοντα μετά από το σκάνδαλο και τις κατηγορίες σε βάρος του, τις οποίες κάθε άλλο παρά απέκρουσε ικανοποιητικά σε μία «καταστροφική» όπως χαρακτηρίστηκε συνέντευξη στην τηλεόραση του BBC.

Ο Tupac… ενώνει: Ice-T και ο Μπρους Χόρνσμπι επιδοκιμάζουν τους διαδηλωτές που χορεύουν το «Changes»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: