Συνωστισμός για τρίτη μέρα στην Υπηρεσία Ασύλου: 8 στους 10 δεν έπρεπε να είναι εδώ λέει ο Μηταράκης

Αλλοδαποί συνωστίζονται έξω από την κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, στην οδό Κατεχάκη , Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020. Συνεχίζουν να συνωστίζονται αλλοδαποί στην κεντρική Υπηρεσία Ασύλου προκείμενου να λάβουν πληροφορίες σχετικά με τις άδειες παραμονής τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Νέες εικόνες συνωστισμού καταγράφονται για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στην Υπηρεσία Ασύλου στην λεωφόρο Κατεχάκη.

Ελάχιστοι είναι οι μετανάστες που φορούν μάσκες ενώ σχεδόν κανείς δεν τηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας με πληροφορίες που μεταδίδει ο ΣΚΑΪ να αναφέρουν ότι πολλοί εξ αυτών κοιμήθηκαν έξω από το κτήριο για να εξυπηρετηθούν πρώτοι.

Σχολιάζοντας το θέμα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος στον ίδιο σταθμό ανέφερε: «Κάθε μέρα που αυτό επαναλαμβάνεται είναι χειρότερο γιατί σημαίνει ότι δεν έχουν ληφθεί μέτρα. Πρέπει να διορθωθεί. Είναι επικίνδυνο, έχουν πολύ στενή επαφή, δεν υπάρχει κάποιος να τους μοιράσει μάσκες» πρόσθεσε ο κ. Γώγος.

Αλλοδαποί έξω από την κεντρική Υπηρεσία Ασύλου, στην οδό Κατεχάκη , Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Στην Υπηρεσία Ασύλου βρέθηκε το πρωί και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, δηλώνοντας ότι «8 στα 10 δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εδώ».

Όπως είπε οι μετανάστες έχουν ενημερωθεί ότι οι κάρτες παραμονής έχουν παραταθεί, ότι πολλές αλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά, ότι τα στοιχεία της κάρτας υγείας βρίσκονται στα διαδίκτυο ωστόσο ο συνωστισμός παραμένει.

Πρόσθεσε ότι έχουν ληθφεί μέτρα προστασίας μέσα και έξω από την υπηρεσία ασύλου, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί να διατηρήσει την τάξη ωστόσο «είναι λίγο δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλο αυτό τον κόσμο ότι οι διαδικασίες πλέον γίνονται ψηφιακά».

«Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες έχουν αυτή την προσωπική ανασφάλεια και θέλουν αν έρθουν οι ίδιοι εδώ, για να τους δώσουμε μια πληροφορία η οποία είναι ήδη διαθέσιμη στο διαδίκτυο», ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ, Πρώτο Θέμα

Επίθεση με βιτριόλι: Κατέληξε η ΕΛΑΣ στη γυναίκα, πολύ κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: