Συνεργάτης στο γραφείο του Νετανιάχου, βρέθηκε θετικός στον κορωναϊό

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Salah El-Din της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. EPA, YONATAN SINDEL / POOL
Ένας εργαζόμενος στο γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου βρέθηκε θετικός στον νέο κορωναϊό.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο δεν διευκρινίζεται αν ο 70χρονος Νετανιάχου έχει εκτεθεί στον ιό, μόνο ότι διεξάγεται «επιδημιολογική έρευνα» μέσω της οποίας θα δοθούν οι κατάλληλες οδηγίες σε όσους ήρθαν σε επαφή με τον συγκεκριμένο εργαζόμενο.

Ο Νετανιάχου είχε αυτοαπομονωθεί δύο φορές τους τελευταίους μήνες: μία τον Μάρτιο αφού ήρθε σε επαφή με έναν ασθενή βοηθό του και στη συνέχεια τον Απρίλιο, αφού ο τότε υπουργός Υγείας διαγνώστηκε θετικός στην Covid-19. Και τις δύο φορές ο πρωθυπουργός βρέθηκε αρνητικός στον ιό. Το υπουργείο Υγείας γενικά συνιστά καραντίνα 14 ημερών για όποιο πρόσωπο βρεθεί κοντά σε κάποιον που έχει μολυνθεί από τον ιό.

Στο Ισραήλ έχουν καταγραφεί πάνω από 17.100 κρούσματα και 285 θάνατοι. Από τα μέσα Απριλίου, τα μέτρα που είχαν ληφθεί άρχισαν να χαλαρώνουν και σταδιακά επαναλειτούργησαν τα σχολεία, οι επιχειρήσεις, τα καταστήματα και τα εστιατόρια, όσο μειωνόταν ο αριθμός των νέων μολύνσεων. Από την περασμένη εβδομάδα όμως τα κρούσματα αυξήθηκαν και ο Νετανιάχου προειδοποίησε ότι μπορεί να επιβληθούν και πάλι περιορισμοί αν η τάση αυτή συνεχιστεί.


Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Κάθε πιθανότητα να συμμετάσχει η Ρωσία στην επόμενη σύνοδο της G7 απέκλεισε ο Τριντό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal