Συνελήφθη ένας ύποπτος για την εν ψυχρώ δολοφονία στο Κεντάκι

File Photo: Από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη EPA/Peter Foley




Η αστυνομία στις ΗΠΑ συνέλαβε έναν ύποπτο για την δολοφονία το βράδυ του Σαββάτου ενός άνδρα στο Τζέφερσον Σκουέρ Παρκ στο Λούιβιλ του Κεντάκι, που έχει γίνει επίκεντρο διαδηλώσεων κατά της δολοφονίας από αστυνομικούς μιας μαύρης μέσα στο σπίτι της τον Μάρτιο.

Ο ύποπτος, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση, είχε ανοίξει πυρ εναντίον ενός πλήθους στο πάρκο αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Στο επεισόδιο τραυματίστηκε και ο ίδιος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υπό κράτηση, δήλωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπαρχηγός της αστυνομίας Ρόμπερτ Σρέντερ.

“Ο άνδρας συμμετείχε στην διαδήλωση από την έναρξή της και τις τελευταίες εβδομάδες είχε συλληφθεί άλλες δύο φορές”, είπε ο Σρέντερ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο ύποπτος είχε κληθεί επανειλημμένως από άλλους διαδηλωτές στο πάρκο να φύγει εξαιτίας της ενοχλητικής συμπεριφοράς του.

Το Σάββατο η αστυνομία είπε ότι οι άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών ερευνούν το περιστατικό.

Ο δήμαρχος του Λούιβιλ Γκρεγκ Φίσερ εξέφρασε τη θλίψη του για το γεγονός.

Το πάρκο έχει γίνει θέατρο διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τον θάνατο της Μπριόνα Τέιλορ, μιας 26χρονης Αφροαμερικανίδας νοσηλεύτριας, η οποία σκοτώθηκε από σφαίρες αστυνομικών στη διάρκεια επιδρομής στις 13 Μαρτίου, στο σπίτι της στο πλαίσιο έρευνας για ναρκωτικά.

Οι αστυνομικοί είχαν εισβάλει στο διαμέρισμά της έχοντας ένταλμα σύλληψης. Ένας από τους τρεις αστυνομικούς που πυροβόλησε εναντίον της αποπέμφθηκε από το Σώμα την περασμένη εβδομάδα.

Ο θάνατος της Μπριόνα Τέιλορ ξαναβρέθηκε στο προσκήνιο στον απόηχο των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων που συγκλονίζουν τις ΗΠΑ μετά τον θάνατο την 25η Μαΐου του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος πέθανε όταν ένας λευκός αστυνομικός τον πίεζε με το γόνατό του στον λαιμό επί σχεδόν εννέα λεπτά, στην Μιννεάπολις.

Οι δύο αυτοί θάνατοι και άλλοι με θύματα μαύρους έχουν οδηγήσει σε ένα κύμα αντιρατσιστικών διαδηλώσεων και διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΑΜΕΡΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

O πρόεδρος Τραμπ “αρνείται” την πανδημία και κρύβει την αλήθεια, καταγγέλλει ο Κουόμο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: