Σήμερα ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την Παιδεία: Νέο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών

File Photo: Εκπαιδευτικοί και φοιτητές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, συμμετέχουν σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας της ΔΟΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία, Αθήνα. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 12, οπότε ψηφίζεται το ν/σ για την Παιδεία, πραγματοποιούν σήμερα οι διδασκαλικές ομοσπονδίες, οι οποίες καλούν σε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί.

Το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο με τη συμμετοχή της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΟΙΕΛΕ, εκπαιδευτικών συλλόγων, του ΠΑΜΕ, σωματείων, φοιτητών και μαθητών.

Στην πολιτική αντιπαράθεση χρησιμοποιήθηκαν υψηλοί τόνοι την Τετάρτη στη Βουλή με αφορμή την επιστροφή της διαγωγής των μαθητών στα σχολεία.

  • Το νομοσχέδιο αποτελεί επένδυση στην Παιδεία, επεσήμανε στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Τόνισε δε ότι δικαιώνει απολύτως το όνομα του καθώς πρόκειται για αναβάθμιση του σχολείου, υλική, δομική και θεσμική. Αλλά κυρίως για ποιοτική. Αναμόρφωση των προγραμμάτων, εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού έργου και μια σειρά από σημαντικές βελτιωτικές ρυθμίσεις που αφορούν στα δημόσια πανεπιστήμια.

Για επίπλαστη εικόνα εκσυγχρονισμού, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας πως πρόκειται για «συντηρητική και αντιπαιδαγωγική στροφή που θα μας φέρει πολλά χρόνια πίσω». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι θεωρεί την Παιδεία «μια αρένα ιδιωτικών συμφερόντων και άκρατου ανταγωνισμού. Μία αποθέωση του ατομισμού και μια διαδικασία εξαντλητικής σωματικής και ψυχικής πίεσης για κάθε νέα και κάθε νέο».

Αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά είπε ότι το νομοσχέδιο συνιστά «μπάλωμα» και όχι μεταρρύθμιση και ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα Αλλαγής καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Το ΚΚΕ «καταψηφίζει το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο», δήλωσε και ο Δ. Κουτσούμπας ενώ ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος τόνισε πως πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές ότι κάθε ενέργειά τους έχει και κάποιο αντίκτυπο.

Με πληροφορίες από Πρώτο Πρόγραμμα, ΕΡΤ

Αναχώρηση 176 προσφύγων αιτούντων άσυλο από τη Μυτιλήνη: Αψιμαχίες με άντρες του Λ.Σ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: