Συγκέντρωση οπαδών έξω από τα γήπεδα για τα… επινίκια του τίτλου φοβούνται στη Λίβερπουλ

File photo: Ζήτημα φιλάθλων θέτει η Λίβερπουλ. EPAPETER POWELL




Ο καθορισμός του προγράμματος των τριών πρώτων αγωνιστικών της Premier League, μετά το lockdown λόγω του κορονοϊού, δημιουργεί «ζητήματα» στο Λίβερπουλ και δη στην επιστροφή των «reds» στο «Άνφιλντ», στις 24 Ιουνίου κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, για την 31η αγωνιστική.

Οι αρχές που είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια του σταδίου είχαν προβλέψει ότι τα ματς των τριών πρώτων αγωνιστικών θα διεξάγονταν σε ουδέτερο έδαφος για να αποφευχθεί η συγκέντρωση οπαδών, πέριξ του γηπέδου.

Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε ωστόσο, δεν μπήκε κανένας αστερίσκος για επανακαθορισμό έδρας, όπως θα περίμεναν οι υπεύθυνοι του «Άνφιλντ».

Το μεγάλο «θέμα» που εγείρεται, είναι πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι πιθανό να «σφραγίσει» η Λίβερπουλ το πρώτο πρωτάθλημά της μετά από 30 χρόνια κι αυτό μπορεί να οδηγήσει τους φιλάθλους της έξω από το γήπεδο για να πανηγυρίσουν, σε μία περίοδο που πρέπει να τηρούνται πολύ αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα. Κι ως εκ τούτου, υπάρχει φόβος πως δεν θα είναι εύκολο να συγκρατηθεί ο κόσμος.

Αντίστοιχο ζήτημα, υπάρχει και για το ματς της προηγούμενης αγωνιστικής (30ης) και το ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», όπου επίσης μπορεί να «δώσει» τον τίτλο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων, εφόσον έχει βαθμολογική απώλεια η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία βρίσκεται 25 βαθμούς πίσω στο βαθμολογικό πίνακα. Κι επ’ αυτού, όπως γνωστοποίησε η Λίβερπουλ, γίνονται συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κλαμπ και την αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ, προκειμένου να μην συμβεί τίποτε που θα θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια.

Από εκεί και πέρα, τα ντέρμπι του Λονδίνου μεταξύ της Τότεναμ και της Γουέστ Χαμ (23/06) και το ματς της Γουέστ Χαμ με την Τσέλσι την 1η Ιουλίου, εγκρίθηκαν από τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου για να πραγματοποιηθούν στα προγραμματισμένα στάδια.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Υπέρ της οριστικής διακοπής της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στη Euroleague ο Σπανούλης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: