Σφοδρή επίθεση του Μακρόν στον Ερντογάν: Eγκληματικές οι ενέργειες της Τουρκίας στη Λιβύη

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν μιλά σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μετά τη σημερινή τους συνάντησή τους συνάντηση. 29 Ιουνίου 2020.. EPA, Kay Nietfeld, POOL
Ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση εναντίον της Τουρκίας για τη στάση της στη Λιβύη, εξαπέλυσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, στη διάρκεια της συνέντευξης του που ακολούθησε της συνάντησης του με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Μετά από σχετική ερώτηση, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως για την κατάσταση στη Λιβύη την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η Τουρκία.

Σημείωσε πως η Τουρκία δεν σέβεται τα όσα συμφωνήθηκαν στο Βερολίνο και ενισχύει τις εκεί δυνάμεις με τζιχαντιστές που φέρνει από τη Συρία, μια “ιστορική εγκληματική ενέργεια από μέλος του ΝΑΤΟ”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

“Τα πλοία της φέρνουν στρατιώτες, είναι απαράδεκτη η πολιτική της Τουρκίας`, είπε, και πρόσθεσε πως “είναι απειλή για ολόκληρη την Ευρώπη οι Σύροι τρομοκράτες που μεταφέρει στη Λιβύη η Τουρκία”.

Ο ίδιος ανέφερε πως η Γαλλία δεν στηρίζει τις ενέργειες του στρατηγού Χαφτάρ, ενώ έχει καταδικάσει και με αυστηρούς τόνους το γεγονός ότι η Ρωσία έχει μεταφέρει στη Συρία ομάδες ιδιωτικής εταιρείας μισθοφόρων, κάτι που -όπως είπε- έχει δηλώσει στον Πρόεδρο Πούτιν σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ του Παντελή Βαλασόπουλου
Βερολίνο, Γερμανία

Η Αγκυρα ζητάει και τα ρέστα από την Αυστρία για τις ασχήμιες Τούρκων εθνικιστών στη Βιέννη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal