Σε πλήθος διαδηλωτών κατηύθυνε φορτηγό ο οδηγός του: Σε κλειστό αυτοκινητόδρομο στη Μινεάπολη

Διαδηλωτές σε πορεία καταδίκης της δολοφονίας του Τζόρτζ Φλόιντ, στην πόλη Σέντ Πολ. EPA, TANNEN MAURY




Ο οδηγός δεξαμενοφόρου κινήθηκε μέσα σε πλήθος διαδηλωτών στον κλειστό διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 35 West στη Μινεάπολη, πάντως δεν τραυματίστηκε κανείς, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο οδηγός του φορτηγού κατέβηκε από το όχημα και υπέστη ξυλοδαρμό από διαδηλωτές, προσθέτει το πρακτορείο.

Η Μινεάπολη και πολλές άλλες αμερικανικές πόλεις συγκλονίζεται από κύμα διαδηλώσεων και ταραχών μετά τον θάνατο του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη διάρκεια βίαιης προσαγωγής του από λευκούς αστυνομικούς τη Δευτέρα, γεγονός το οποίο μετατράπηκε σε σύμβολο του βαθιά εδραιωμένου ρατσισμού σε βάρος των μελών των φυλετικών μειονοτήτων.

  • Ο Τραμπ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εντάξει το κίνημα Antifa στην αμερικανική λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα κηρύξουν το ANTIFA τρομοκρατική οργάνωση», ανακοίνωσε με tweet ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επιρρίπτει στο κίνημα αυτό και άλλους «ριζοσπάστες εξτρεμιστές» τις ταραχές που ξεσπούν κατά την διάρκεια ειρηνικών διαδηλώσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από λευκούς αστυνομικούς.

Με σειρά αναρτήσεων στο Twitter, ο Τραμπ συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας που κατάφεραν να ελέγξουν χθες το βράδυ την κατάσταση στην Μινεάπολις.

«Οι αναρχικοί υπό την ηγεσία κυρίως του Antifa ελέγχθηκαν γρήγορα. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει από τον δήμαρχο από την πρώτη νύκτα και δεν θα είχε υπάρξει πρόβλημα».

Αναφερόταν στο Τζέικομπ Φρέι, τον δημοκρατικό δήμαρχο της Μινεάπολις, από όπου ξεκίνησε το κίνημα διαμαρτυρίας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια των αστυνομικών. Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον δήμαρχο «ριζοσπάστη αριστερό».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι το FBI έχει επιφορτισθεί με την ταυτοποίηση των οργανωτών των ταραχών.

«Η βία που οργανώνεται και διαπράττεται από το Antifa και άλλες παρόμοιες οργανώσεις…συνιστά εσωτερική τρομοκρατία και θα αντιμετωπισθεί ως τέτοια».

Πληροφορίες από AFP-REUTERS μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States – Μινεάπολη, United States

Απόφαση με …μέλλον(!) μετά τις νέες διαδηλώσεις κοντά στον Λευκό Οίκο: Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στην Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: