Σε ντελίριο η Τουρκία: Παριστάνει το θύμα στον Εβρο, κατηγορεί την Ελλάδα για πραγματικά πυρά κατά προσφύγων

FILE PHOTO: Ένταση μεταξύ ελληνικών δυνάμεων ασφάλειας και μεταναστών που επιχείρησαν να περάσουν στην ελληνική πλευρά, στις Καστανιές Έβρου, την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Για χρήση πραγματικών σφαιρών κατηγορεί την Ελλάδα ο υφυπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά της είναι απαράδεκτη.

Σε ομιλία του μέσω τηλεδιάσκεψης στην 4η Διάσκεψη των Βρυξελλών με θέμα “Προστασία και υποστήριξη των εκτοπισμένων στη Συρία”, ο  Τούρκος υφυπουργός είπε:

“Βλέπουμε ότι γίνονται απωθήσεις με βία στα χερσαία σύνορά  μας με την Ελλάδα και στήνεται συρματόμπλεγμα. Η ελληνική ακτοφυλακή απομακρύνει τα σκάφη με μετανάστες ρίχνοντάς τους πραγματικές σφαίρες. Αυτό είναι απαράδεκτο. Οι πρόσφυγες δεν πρέπει να τυγχάνουν απάνθρωπης συμπεριφοράς ή να απωθούνται με βία. Όλοι είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε προς τις διεθνείς μας υποχρεώσεις”.

Ο Τούρκος ΥΦΕΞ κατηγόρησε και πάλι την ΕΕ ότι δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της, προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να επωμιστεί μόνη της το βάρος του μεταναστευτικού.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΓΜΙ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Το άσπρο – μαύρο από την Άγκυρα: Κατηγορεί τη Γαλλία για “επικίνδυνο παιχνίδι” στη Λιβύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: