Σαν σήμερα η Ελλάδα “πάτησε” τη Γαλλία του Ζιντάν και “πέρασε” στα προημιτελικά του EURO 2004 [video]

Ηταν χωρίς αμφιβολία, ένα αποτέλεσμα-έκπληξη, σύμφωνο με ολόκληρη την διαδρομή της εθνικής μας εκείνο το καλοκαίρι, η οποία άρχισε και τελείωσε με νίκες επί της οικοδέσποινας Πορτογαλίας (2-1 στην πρεμιέρα και 1-0 στον τελικό). Photo via Youtube




Δέκα έξι χρόνια πριν, η ποδοσφαιρική Ελλάδα προκάλεσε τεράστια αναστάτωση στην Ευρώπη.

Μία ημέρα σαν σήμερα, στις 25 Ιουνίου 2004, η εθνική Ελλάδας νίκησε την κάτοχο του τίτλου Γαλλία (πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2000) στους προημιτελικούς του Euro 2004.

Στα ημιτελικά, η ομάδα του Οτο Ρεχάγκελ, νίκησε (1-0) την Τσεχία, ενώ στον τελικό κέρδισε με το ίδιο σκορ την οικοδέσποινα Πορτογαλία, φτάνοντας στην κατάκτηση του τροπαίου και την μεγαλύτερη επιτυχία στην Ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Στον προημιτελικό με την Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν, στην Λισαβόνα, η νίκη ήλθε με ένα εξαιρετικό σε έμπνευση και εκτέλεση γκολ. Ηταν το 65ο λεπτό, όταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης πήρε την μπάλα σε θέση δεξιού χαφ και αφού με εντυπωσιακή ενέργεια… έστειλε στις πινακίδες τον Ρομπέρ Πιρές, σέντραρε προς την μεγάλη περιοχή των «τρικολόρ», εκεί όπου ο Άγγελος Χαρίστας με άπιαστη κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φαμπιάν Μπαρτέζ.

Ηταν χωρίς αμφιβολία, ένα αποτέλεσμα-έκπληξη, σύμφωνο με ολόκληρη την διαδρομή της εθνικής μας εκείνο το καλοκαίρι, η οποία άρχισε και τελείωσε με νίκες επί της οικοδέσποινας Πορτογαλίας (2-1 στην πρεμιέρα και 1-0 στον τελικό).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Στον Νίκο Αλέφαντο αφιέρωσε την πρόκριση του Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: