Πτητικά μέσα πυρόσβεσης έστειλε στα κατεχόμενα η κυβέρνηση μετά από αίτημα Ακιντζί

File Photo: Τρία αεροπλάνα επιχειρούν σ την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Αλεύγας και Καλυβάκια. ΚΥΠΕ




Τρία αεροπλάνα επιχειρούν και ένα ελικόπτερο βρίσκεται εν πτήση προς την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Αλεύγας και Καλυβάκια.

Αυτό, κατόπιν σχετικού αιτήματος της τ/κ πλευράς, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Μουσταφά Ακιντζί , ο οποίος του ζήτησε βοήθεια σε εναέρια πυροσβεστικά μέσα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Κούσιος, ανταποκρίθηκε αμέσως.

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο ψευδο-“υπουργός εξωτερικών” Κουντρέτ Οζερσάι είχε γράψει ότι λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο από την φωτιά ζήτησαν μέσω των ΗΕ βοήθεια με πτητικά μέσα από την ε/κ πλευρά και η απάντηση ήταν ότι θα σταλούν τρία εναέρια πυροσβεστικά οχήματα. «Θεωρώ ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών σε τέτοιου είδους θέματα είναι σημαντική και πρέπουσα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, η φωτιά ξέσπασε από άγνωστα αίτια και μαίνεται ακόμα, ενώ υπάρχουν στην περιοχή πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί καθώς και δασική έκταση.

Την αποστολή πτητικών μέσων ανακοίνωσε και ο Ακιντζί

Τρία πτητικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο από την ε/κ πλευρά επιχειρούν στην πυρκαγιά στην Αλεύγα, ανακοίνωσε το γραφείο του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο ψευδο-«πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ μετέφερε στον Ακιντζί το αίτημα για να ζητηθεί εναέρια παρέμβαση από την ε/κ πλευρά στην κατάσβεση της φωτιάς.

Όπως αναφέρεται, ο ειδικός αντιπρόσωπος του Μουσταφά Ακιντζί, επικοινώνησε με το γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη μεταφέροντας το αίτημα αλλά και τις πληροφορίες που του έδωσε ο ψευδο-«υπουργός γεωργίας», Ντουρσούν Ογούζ για την περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και θα επιχειρούσαν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

 

Έτοιμοι να λειτουργήσουμε τα σημεία διέλευσης στην Κύπρο τη Δευτέρα, είπε ο Κυριάκος Κούσιος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: