“Ψήφος εμπιστοσύνης” από TUI για ελληνικό τουρισμό: Σύμφωνο στρατηγικής συνεργασίας

File Photo: Ευκαιρίες για διακοπές σε Κύπρο, Ελλάδα και Μαγιόρκα βλέπει η γερμανική TUI. ΚΥΠΕ




Mήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στέλνει από την Κωο μεγαλύτερος διεθνής οργανωτής ταξιδιών στον Κόσμο, TUI.

Δια στόματος του Sebastian Ebel, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου, η TUI κάνει λόγο για ισχυρή ζήτηση της Ελλάδας στα συστήματα κρατήσεων της, με τον κ. Ebel να προτρέπει τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της χώρας, να ανοίξουν τις πύλες τους, προκειμένου να καλύψουν την παρούσα αυξημένη ζήτηση.

  • Είχε προηγηθεί η υπογραφή συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στο υπουργείο Τουρισμού και την TUI, βάση της οποίας ο διεθνής Tour Operator θα στοχεύσει να φέρει πάνω από 1.5 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα φέτος.

Ο ψήφος εμπιστοσύνης της ΤUI στην ελληνική πλευρά μεταφράζεται και στο γεγονός ότι για εφέτος η Ελλάδα θα είναι η πρώτη επιλογή για τους πελάτες της TUI, πάντα με οδηγό την στρατηγική συνεργασία.

 

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αφού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρούσα εξέλιξη, υπογράμμισε ότι η εν λόγω συνεργασία αφενός μεν στέλνει το μήνυμα της δυναμικής επανεκκίνησης της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας στην παγκόσμια τουριστική σκηνή, αφετέρου δημιουργεί και νέα δεδομένα στις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα.

 

Η συμφωνία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και δράσεις για επέκταση της τουριστικής περιόδου, αύξηση της διάρκειας παραμονής των επισκεπτών της TUI στην Ελλάδα, αλλά και έμφαση στην κρουαζιέρα, μιας και η TUI δείχνει έντονο ενδιαφέρον και για αυτό το μέτωπο. Την ίδια στιγμή η πληροφόρηση των ξένων επισκεπτών θα είναι έντονη και πάντα με γνώμονα την ασφαλή παραμονή τους στους ελληνικούς προορισμούς.

 

Στο σημείο αυτό ο κ. θεοχάρης επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι θωρακισμένη στο σκέλος των υγειονομικών υποδομών και έστειλε μήνυμα ασφαλούς διαμονής σε κάθε επισκέπτη της Ελλάδας από το εξωτερικό.

 

Στην παρέμβαση του ο διευθύνων σύμβουλος της TUI επεσήμανε ότι ο διεθνής Tour Operator θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου τα 130 αεροπλάνα του ομίλου να πετάνε γεμάτα προς Ελλάδα. “Θα φέρουμε όσους περισσότερους τουρίστες μπορούμε”, δήλωσε ο κ. Εbel. Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο των 1,5 εκατομμυρίων επισκεπτών στην Ελλάδα, ανάφερε χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα ο κ. Ebel εκτίμησε πως διαγράφεται μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα εφέτος, να ελκύσει πελάτες που τα προηγούμενα χρόνια επισκέπτονταν εξωτικούς προορισμούς και όχι μόνο να τους ικανοποιήσει εφέτος, αλλά και να τους διατηρήσει και για τα επόμενα, μιας και η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, όπως είπε. Τέλος εκθείασε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα στο μέτωπο της πανδημίας στέλνοντας το δικό του μήνυμα ασφαλούς διαμονής των ξένων επισκεπτών στην χώρα μας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του απεσταλμένου Κώστα Χαλκιαδάκη
Κως, Ελλάδα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΕΛΛΑΔΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal  στο GOOGLE NEWS

Άνοιξε η πλατφόρμα για το πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”: Πώς γίνονται οι δηλώσεις συμμετοχής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: