Πρωτοβουλία του ΥΠΕΣ συγκεντρώνει 52 τόνους τρόφιμα για αδέσποτα

File Photo: Δύο αδέσποτα σκυλιά στην πόλη του Ναυπλίου ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Περισσότεροι από 52 τόνοι τροφής για τη σίτιση αδέσποτων ζώων έχουν συγκεντρωθεί ως σήμερα, μέσω της πρωτοβουλίας animalsolidarity.gov.gr του υπουργείου Εσωτερικών,

που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Την πρωτοβουλία για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση της φροντίδας των αδέσποτων, εν μέσω πανδημίας, που ανακοίνωσαν ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, αγκάλιασαν με ενθουσιασμό μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο και όχι μόνο.

Παράλληλα, με την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση δωρεών, το υπουργείο Εσωτερικών έχει προχωρήσει και στην επιχορήγηση των δήμων, συνολικού ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, για την ευρύτερη δυνατή κάλυψη αναγκών σίτισης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των αδέσποτων ζώων.

Τον αποθηκευτικό χώρο, που συγκεντρώνονται οι δωρεές και ξεκινά η διανομή, επισκέφθηκε ο κ. Λιβάνιος με τον γενικό γραμματέα της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Καφαντάρη και τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ, δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο.

Η κατανομή των προσφορών που καταχωρίζονται στη διαδικτυακή πλατφόρμα https://animalsolidarity.gov.gr/ γίνεται είτε σε συγκεκριμένους δήμους -εάν αυτό επιθυμεί ο δωρητής- είτε σε δήμους της χώρας ανάλογα με τις ανάγκες τους. Μέχρι στιγμής, χάρη στις δωρεές που συγκεντρώθηκαν έχουν υποστηριχθεί περισσότεροι από 35 δήμοι σε όλη τη χώρα. Εκτός από τρόφιμα, στην πλατφόρμα συγκεντρώνονται φάρμακα, καθώς και προσφορές σε κτηνιατρικές υπηρεσίες. Περισσότεροι από 10 κτηνίατροι σε όλη την Ελλάδα δήλωσαν το «παρών» προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τη βοήθειά τους σε ζώα που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: