Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος από τη Βουλή: Αρνήθηκε να απαντήσεις σε ερωτήσεις

FIle Photo: Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Δημήτρης Τσοβόλας σε συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής Επιτροπής τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




Αποχώρησε πριν από λίγο από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος με τους συνηγόρους του, αρνούμενος να συνεχίσει την κατάθεσή του, να υποβληθεί σε ερωτήσεις και καταγγέλλοντας τα μέλη της επιτροπής ότι παραβίασαν τα δικαιώματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροί του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Τέλος η προανακριτική

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το η προανακριτική επιτροπή δεν θα  προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων – αφού δεν υπάρχουν –  αλλά θα ζητήσει προθεσμία για τη σύναξη του πορίσματος που θα υποβληθεί στην Ολομέλεια.

Σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

ΝΔ: Ο Τσίπρας θυσιάζει τον “Ρασπούτιν”

Την αποχώρηση Παπαγγελόπουλου από την προανακριτική διαδικασία της Βουλής σχολίασαν κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας ότι ο κ.Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον “Ρασπούτιν”.

«Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

“Ακόμα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο GOOGLE NEWS

HJ με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Πέτσας: Τρεις μέρες μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Τσίπρας δεν είδε και δεν άκουσε τίποτα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: