“Πόλεμος” Γαλλίας-Τουρκίας: Εχθρική και απαράδεκτη συμπεριφορά της Άγκυρας καταγγέλλει το Παρίσι

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στη Λιόν. EPA, Laurent Cipriani / POOL




Το κύριο εμπόδιο για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη σήμερα έγκειται στις συστηματικές παραβιάσεις του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών, ιδίως εκ μέρους της Τουρκίας, παρά τις δεσμεύσεις στις αρχές της συνόδου του Βερολίνου στις αρχές του έτους.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε δήλωση της εκπροσωπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία τονίζονται και τα εξής:

Η Γαλλία δεν επιλέγει τη μία ή την άλλη πλευρά στη Λιβύη και ανέκαθεν δήλωνε ότι δεν θα υπάρξει στρατιωτική λύση σε αυτήν τη σύγκρουση. Εργάστηκε τις τελευταίες εβδομάδες για να ξεκινήσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις για ταχεία κατάπαυση του πυρός υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο που τέθηκε στο Βερολίνο.

Η υποστήριξη της Τουρκίας για τη συνέχιση της επίθεσης της κυβέρνησης της Εθνικής Συμμαχίας έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις προσπάθειες για εξασφάλιση άμεσης ανακωχής στην οποία συμμετέχουμε.

Αυτή η υποστήριξη συνδυάζεται με εχθρική και απαράδεκτη συμπεριφορά των θαλάσσιων δυνάμεων της Τουρκίας προς τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, με στόχο την παρεμπόδιση των προσπαθειών για την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων των Ηνωμένων Εθνών.

Αυτές οι συμπεριφορές, όπως όλες οι ξένες παρεμβάσεις στη σύγκρουση στη Λιβύη, πρέπει να σταματήσουν.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να θάβει το κεφάλι του στην άμμο έναντι της πρόσφατης συμπεριφοράςτης Τουρκίας απέναντι στους συμμάχους της, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Αμύνης, κατηγορώντας το τουρκικό ναυτικό για την παρενόχληση του γαλλικού πλοίου κατά τη διάρκεια νατοϊκής αποστολής. Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

Στόλτεμπεργκ: Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΕ για συνεργασία με την επιχείρηση ‘Ιrini’

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: