Πληροφορίες για νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη: Κόρη τραγουδίστριας φέρεται να έκανε πάρτι, αφού επέστρεψε από το εξωτερικό

Ο Χρήστος Νικολαϊδης μετέδωσε την είδηση για τα κρούσματα στο κανάλι OPEN. Φωτογραφία via OPEN




Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN μετέδωσε ότι οι αρχές κινητοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη μετά από πάρτι που οργάνωσε στο σπίτι της φοιτήτρια που επέστρεψε από τη Βρετανία.

Εκφράζονται φόβοι για νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωναϊό, που πιθανότατα μεταφέρθηκε από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή, κόρη τραγουδίστριας και γνωστού επιχειρηματία της πόλης, επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη από το εξωτερικό, “έσπασε” την καραντίνα και προχώρησε σε συγκέντρωση (λέγεται για πάρτι ή για μπάρμπεκιου).

Στη συνέχεια εμφάνισε συμπτώματα, υποβλήθηκε σε εξέταση, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό και τότε ξεκίνησε ένα μπαράζ τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων, καθώς ιχνηλατούν τις επαφές που είχε.

Στο επίκεντρο των ερευνών φέρονται να είναι οι μετέχοντες στο μπάρμπεκιου πάρτι, αλλά και πελάτες των κέντρων αισθητικής που επισκέφθηκε μετά την επιστροφή της από το εξωτερικό.

Η πληροφορία έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

  • ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ OPEN:

Οπως αποκάλυψε το Open TV κι ο Χρήστος Νικολαΐδης, μία φοιτήτρια γόνος εύπορης οικογένειας της πόλης, επαναπατρίστηκε προ ημερών από το Λονδίνο όπου διέμενε για τις σπουδές της κι αποφάσισε να κάνει ένα πάρτι για να γιορτάσει την επιστροφή της.

Στο πάρτι, που έλαβε χώρα στην πολυτελή βίλα της οικογενείας έδωσε το «παρών» πολύς κόσμος, που αποτελείτο κυρίως από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ως επί το πλείστον ανήκουν στην ελίτ της πρωτεύουσας της Μακεδονίας.

Ενώ η κοπέλα δεν είχε παρουσιάσει κάποιο σύμπτωμα κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, λίγο μετά το πάρτι νόσησε και παρουσίασε συμπτώματα βαριάς γρίπης. Ετσι, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε τεστ και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν πάει στο πάρτι και σύμφωνα με το Open πολλοί εξ αυτών βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό.

Τα συμπτώματα, είναι αρκετά (σ.σ.: ο ακριβής αριθμός τους διαφέρει από τις συγκλίνουσες πληροφορίες) και αναμένεται σήμερα το μεσημέρι να υπάρξει και σχετική ενημέρωση από το ΑΧΕΠΑ στο οποίο έγινε η δειγματοληψία.

Είναι λοιπόν έκδηλη η ανησυχία για το πόσο έχει διασπαρεί ο ιός και η ιχνηλάτιση, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, διευρύνεται σε μεγάλο κύκλο ανθρώπων.

Κι όλα αυτά την επομένη της ευρείας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό για την εντατικοποίηση των ελέγχων και τη λήψη πρόσθετων μέτρων σε τοπικό επίπεδο όπου χρειαστεί, με αφορμή τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Η απόφαση του πρωθυπουργού πάρθηκε μετά το κρούσμα στο beach bar της Μυκόνου, όπου υπήρξε μεγάλος συνωστισμός ατόμων, που αψήφισαν τον κίνδυνο της διασποράς του κορονοϊού.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Εφόδους στα πάρτι που διοργανώνονται σε βίλες με εντολή εισαγγελέα ετοιμάζουν οι «Ράμπο» της Εφορίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη για το OPEN TV, συναγερμός έχει σημάνει στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τα δήθεν αυθόρμητα πάρτι που γίνονται σε βίλες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στελέχη της ΑΑΔΕ στο Ανοιχτό Κανάλι, αυτά τα πάρτι «αποτελούν φλέβα φοροδιαφυγής».

Γι’ αυτό και οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ τα επόμενα 24ωρα θα μεταβούν στα νησιά και θα αρχίσουν τους ελέγχους στα πάρτι που θα στήνονται στις βίλες. Οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ θα προσποιούνται ότι είναι πελάτες και θα καταβάλλουν και το ανάλογο αντίτιμο της εισόδου.

Μόλις, λοιπόν, μπουν στις βίλες – πάντα με εισαγγελική εντολή – θα καταγράφουν το κόστος των εισιτηρίων, τον αριθμό των ατόμων που βρίσκονται σε αυτό αλλά και τις καταναλώσεις ποτών που κάνουν οι θαμώνες.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, θα επιβάλλονται πρόστιμα καθώς δεν έχει γίνει έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας και δεν έχει δηλωθεί το εισόδημα που κερδίζουν οι διοργανωτές των πάρτι. Πρόκειται, δηλαδή, για μεγάλη φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida:

Η ανακοίνωση του δικηγόρου

«Αναφορικά με τα αναληθή δημοσιεύματα με τίτλο «Η κόρη της Θεοδωρίδου, Χριστιάνα Μπέτα διέσπειρε τον κορωνοϊό σε πάρτι στη Θεσσαλονίκη» αναφέρω τα κάτωθι:

1. Η εντολέας μου ουδέποτε διοργάνωσε πάρτι και ουδέποτε διέσπειρε τον ιό COVID-19 σε καλεσμένους της όπως αναληθώς αναφέρεται στο σύνολο του ηλεκτρονικού Τύπου σήμερα.

2. Η εντολέας μου αποτελεί αριστούχο φοιτήτρια Νομικής του Πανεπιστημίου City του Λονδίνου, όπου βρισκόταν κατά τις αναφερόμενες ημερομηνίες των υποτιθέμενων δεξιώσεων που τις καταλογίζονται.

3. Η εντολέας μου αδίκως κατασυκοφαντείται ότι διέσπειρε τον ιό COVID-19 στη χώρα μας καθότι νόσησε και θεραπεύτηκε από τον ιό στο Ηνωμένο Βασίλειο ούσα α-συμπωματική από τις αρχές του Μαΐου, ήτοι ένα μήνα πριν επιστρέψει στην Ελλάδα, την 01/06/2020. Σημειώνεται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 289 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40.883 θάνατοι.

Αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα των συκοφαντιών που εξαπολύονται εις βάρος της κ. Μπέτα και της οικογενείας της αναφορικά με ένα τόσο ευαίσθητο ιατρικό ζήτημα, το οποίο η ίδια υπέμεινε μόνη της σε μία χώρα που έχει σημειώσει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

4. Η εντολέας μου ουδέποτε παραβίασε τον εγκλεισμό της ούτε βρίσκεται σε ιχνηλάτηση των επαφών της κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ούτε της επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ για παραβίαση της καραντίνας ούτε έχουν αρχίσει δειγματοληπτικοί έλεγχοι στους μετέχοντες του υποτιθέμενου πάρτι . Όλα τα ανωτέρω αποτελούν αποδεδειγμένα ψεύδη καθότι η εντολέας μου έχει προβεί σε τεστ αντισωμάτων στην Ελλάδα, σε επαφή με τις αρμόδιες Αρχές, οι οποίες της επιβεβαίωσαν ότι έχει αντισώματα της ασθένειας από την οποία είχε νοσήσει και είχε θεραπευτεί προ ενός μηνός.

5. Όλες δε οι υποτιθέμενες δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι συγγενικά της πρόσωπα νοσηλεύονται στη εντατική αποτελούν αισχρά ψεύδη και αντιβαίνουν σε κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία, καθότι ουδείς επικοινώνησε με την ίδια ή τους συγγενείς της ώστε να τα διασταυρώσει, ως όφειλε.

6. Η εντολέας μου σεβόμενη την ανησυχία του κοινού για το κρίσιμο ζήτημα της διασποράς του ιού COVID-19 και προφυλάσσοντας το κοινό από την διασπορά ψευδών ειδήσεων που ήδη έχουν προκαλέσει πανικό στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης αδίκως (τουλάχιστον κατά το βαθμό που την αφορά και την εμπλέκει) ενημερώνει τους συντάκτες δημοσιογράφους για τα ανωτέρω αδιαμφησβήτητα γεγονότα ώστε να πράξουν τα δέοντα αποσύροντας τα αναφερόμενα ανακριβή δημοσιεύματα και αποκαθιστώντας μέσω της παρούσας την αλήθεια, θέτει δε τον εαυτό της στη διάθεσή τους για προσωπική επικοινωνία οιαδήποτε στιγμή. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα καταστεί προφανής ο σκοπός κερδοσκοπίας διά της διασποράς αναληθών γεγονότων, ενώ σημειώνεται ότι η ανωτέρω συμπεριφορά τιμωρείται αυστηρά από το άρθρο 191 του νέου Ποινικού Κώδικα: «Διασπορά ψευδών ειδήσεων» : 1. Όποιος δημόσια ή μέσω του διαδικτύου διαδίδει ή διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις με αποτέλεσμα να προκαλέσει φόβο σε αόριστο αριθμό ανθρώπων ή σε ορισμένο κύκλο ή κατηγορία προσώπων, που αναγκάζονται έτσι να προβούν σε μη προγραμματισμένες πράξεις ή σε ματαίωσή τους, με κίνδυνο να προκληθεί ζημία στην οικονομία, στον τουρισμό ή στην αμυντική ικανότητα της χώρας ή να διαταραχθούν οι διεθνείς της σχέσεις, τιμωρείται με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή».

Η κόρη της Νατάσας Θεοδωρίδου διαγνώστηκε με κορωνοϊό στην Αγγλία

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η οικογένεια, η 26χρονη εμφανίστηκε θετική στον κορωνοϊό στις αρχές Μαΐου και όσο βρισκόταν στην Αγγλία, όπου και σπουδάζει.

Η φοιτήτρια εμφάνισε ελαφριά συμπτώματα της νόσου Covid-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός και μπήκε σε καραντίνα. Τη Δευτέρα 1 Ιουνίου και αφού έληξε η περίοδος της 14ημερης καραντίνας, σύμφωνα πάντα με την οικογένεια, η φοιτήτρια επέστρεψε μέσω Σόφιας στην Ελλάδα.

Η 26χρονη φαίνεται πως πραγματοποίησε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού σε ιδιωτικό εργαστήριο, με το που μπήκε στη χώρα, το οποίο και βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι επιχειρηματίας νυχτερινών μαγαζιών, προχώρησε σε μοριακό έλεγχο, ο οποίος έδειξε ελάχιστο ιικό φορτίο κορωνοϊού. Αμέσως ολόκληρη η οικογένεια τέθηκε σε καραντίνα, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της έκαναν το σχετικό τεστ το οποίο βγήκε αρνητικό.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: