“Καυγάς” Καμμένου και Παπαγγελόπουλου: Ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου!

File Photo: Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος. Photo via Twitter, @anexartitoi




Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος προέβη σε γραπτή δήλωση αναφερόμενος στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», τον οποίο και καταγγέλλει.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τότε υπουργός Εθνικης Αμυνας, Πάνος Καμμένος, φέρεται να ζητούσε να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου κατά της εφημερίδας.

Το ρεπορτάζ βασίζεται στα όσα φέρεται να είπε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης στους ανθρώπους της εφημερίδας, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο Πάνος Καμμένος τον προέτρεψε να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο και να του ζητήσει να «γ…» την εφημερίδα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η σχετική συζήτηση ανάμεσα στον Καμμένο και τον Παπαγγελόπουλο έγινε παρόντος του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Η δήλωση του Πάνου Καμμένου έχει ως εξής:

«Μετά τη δημοσιοποίηση μιας από τις πολλές – προφανώς – θερμές συνομιλίες των Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένου με τον άλλοτε «αγαπημένο» τους υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, εάν ο τελευταίος δεν διαψεύσει ρητά, αφενός την συνομιλία τους, αφετέρου τα όσα ψευδώς φέρεται να διηγήθηκε για προφανείς λόγους συναλλαγής, και οι πλέον αφελείς πλέον αντιλαμβάνονται την σχέση διαπλοκής που είχαν τα παραπάνω πρόσωπα μεταξύ τους, τα οποία ενημερώνονταν αναρμοδίως και υπογείως για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, και μάλιστα για υπόθεση που αφορούσε στα ανήλικα παιδιά μου.

Όσα φέρεται να ισχυρίστηκε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για εμένα και την σύζυγό μου, με πρωτοφανές αγοραίο ύφος και για γνωστό εισαγγελικό λειτουργό από ό,τι φαίνεται εν αγνοία του και τον οποίο φέρεται να ενέπλεξε για να προσδώσει προφανώς αληθοφάνεια στη δυνατότητα των παρεμβάσεών του στη Δικαιοσύνη, υπέρ των στελεχών των «Παραπολιτικών» και όχι μόνον, δεν είναι απλώς ψευδή, συκοφαντικά και φράσεις του υποκόσμου, αλλά αποδεικνύουν τον παρασκηνιακό τρόπο, με τον οποίο εκτελούσε τα καθήκοντά του εν αγνοία μάλιστα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Θέλω να πιστεύω ότι οι μυστικές συνομιλίες των «κατασκόπων» δεν επεκτείνονταν και σε άλλες δικαστικές υποθέσεις όπως το Νoor1. Ας λύσουν μεταξύ τους τα χρέη και τα υπόλοιπα, εάν υπάρχουν. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποχρεούται να διαψεύσει όσα ψεύδη φέρεται να ισχυρίστηκε και να εξηγήσει τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό αλλιώς αναλαμβάνει την ευθύνη. Την απάντηση οφείλει να την δίνει στον ελληνικό λαό και όχι στο κανάλι Mega και τους μετόχους του. Σε ό,τι με αφορά, ηθικά δεν τον απαλλάσσει ότι προφανώς έλαβε χώρα μία ακόμη παράνομη υποκλοπή. Εάν δεν το κάνει, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη η οποία ανήκει σε όλους τους Έλληνες και είναι ανεξάρτητη».

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Στη δημοσιότητα έρχονται διάλογοι που φέρονται να έγιναν ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος φέρεται να είχε διάλογο με τον διευθυντή της εφημερίδας, μετά την ομιλία που είχε πραγματοποιήσει ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο τότε υπουργός Εθνικης Αμυνας, Πάνος Καμμένος, φέρεται να ζητούσε να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου κατά της εφημερίδας. Το ρεπορτάζ βασίζεται στα όσα φέρεται να είπε ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης στους ανθρώπους της εφημερίδας, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ο Πάνος Καμμένος τον προέτρεψε να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο και να του ζητήσει να «γ…» την εφημερίδα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η σχετική συζήτηση ανάμεσα στον Καμμένο και τον Παπαγγελόπουλο έγινε παρόντος του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.

Τι απαντά ο Ηλίας Ζαγοραίος

Ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, απαντά ότι τα δημοσιεύματα έχουν ως στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή του.

Αναλυτικά όλη η δήλωση:

«Με αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψή μου αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης και μετά από μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του ΑΠ και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευόμενοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου ,ήτοι την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο . Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά».

  • ΝΔ: Οι «αρμοί της εξουσίας» στην υπηρεσία του παρακράτους

Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή το δημοσίευμα των Παραπολιτικών. Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα “Παραπολιτικά”, αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Νίκου Παππά.

Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι «αρμοί της εξουσίας» στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

  • Παπαγγελόπουλος: Δεν θα μπω σε διάλογο με ανθρώπους που παραβιάζουν τον νόμο

«Ο κ. Τζένος έχει κασέτα και δεν τολμάει να το πει. Ο διάλογος, όπως λέει ο κ. Τζένος, γίνεται στο δικό μου γραφείο και αναφερόμαστε σε ένα διάλογο που έγινε στο γραφείο του πρωθυπουργού. Υποθέτω ότι ο κ. Τζένος έρχεται σε συνέχεια του Μιωνή, σε μια δύσκολη στιγμή για την κυβέρνηση. Πάνω στην οργή μου για την αδικία που υφίσταμαι μπορεί να αδικήσω κανέναν άνθρωπο. Δεν αφορούν όσα λέω όλη την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Μια συνιστώσα αφορά», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Μάλιστα, μόλις προβλήθηκαν οι διάλογοι που φέρεται να είχε κάνει ο κ. Παπαγγελόπουλος με τον κ. Καμμένο, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε:

«Αναπαραγάγατε μια από τις παρανομίες και τις κακοήθειες κυρίως – μάλλον – την ανηθικότητα. Δεν θα μπω σε διάλογο με ανθρώπους που παραβιάζουν τον νόμο. Είναι ανήθικοι και επιπλέον παραβιάζουν και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Ο κ. Κουρτάκης και ο κ. Τζένος σήμερα έβαλαν τέλος και στην ισχνή δημοσιογραφική τους καριέρα. Ποιος άνθρωπος θα τους εμπιστευτεί να μιλάει και να τον καταγράφουν;», ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Εγώ είμαι ο στόχος τους, είπε για υπόθεση Παππά-Μιωνή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: