Πέτσας για Τσίπρα και Παππά: Ερωτήματα μείζονος σημασίας, παρακρατικές μεθοδεύσεις

File Photo: Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Παππά ΑΠΕ-ΜΠΕ, Andrea Bonetti




Η κυβέρνηση συντηρεί το κλίμα αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ γύρω από την υπόθεση Novartis και την προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε χαρακτηριστικά στην εισαγωγική του τοποθέτηση ότι «εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας».

«Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά προκαλεί τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλληκαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το «πολιτικό κατηγορητήριο» στις συνειδήσεις των πολιτών» συνέχισε ο κ. Πέτσας.

Κατά την θέση που διατύπωσε:

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την υπόθεση Novartis, γίνεται προφανές ότι αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα:

  • Πρώτον, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωσή του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.
  • Δεύτερον, δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που -από το 2018 μιλώντας στη Βουλή – υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατάγγελλε την τότε Κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο.

Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η Κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Απέναντι στην απαξίωση των θεσμών και την οργή που νιώθουν οι πολίτες για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης, εμείς προχωράμε στο έργο μας για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή όλων των Ελλήνων. Το κοινοβουλευτικό έργο που πραγματοποιήθηκε μέχρι τώρα, ήταν εξαιρετικά παραγωγικό, ακόμα και στη διάρκεια των δύσκολων μηνών της πανδημίας του κορωναϊού. Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι ολοκληρώθηκε και η Συνταγματική Αναθεώρηση και η εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαψεύδει ο Παπασταύρου δημοσίευμα για το “έμβασμα” και επιτίθεται στο ΣΥΡΙΖΑ

Τσοβόλας: Παράνομη η μη έλευση Σαμαρά στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής

ΚΙΝΑΛ για υπόθεση Novartis: Τότε έκαναν πως δεν άκουγαν και τώρα πως δεν θυμούνται

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: