Παρέμβαση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για συνομιλίες Παππά- Μιωνή

Η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον υπεύθυνο για θέματα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη, προσέρχονται για να καταθέσουν αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθήνα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, “για την παράνομη ηχογράφηση Μιωνή θα ζητήσουν από τον εισαγγελέα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση με αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις καθώς και να εφαρμοστεί ο νόμος από όλες τις Αρχές”. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Στον Άρειο Πάγο προσήλθαν σήμερα η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, μαζί με τον υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Φώτη Κουβέλη, και κατέθεσαν αναφορά για την ηχογραφημένη συνομιλία του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον εισαγγελέα ΑΠ Βασίλη Πλιώτα να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια σε σχέση την ηχογραφημένη συνομιλία, κάνοντας λόγο για παράνομο αποδεικτικό μέσο.

Μεταξύ των άλλων, υποστήριξαν ότι εν αγνοία και χωρίς τη συναίνεση του συνομιλητή απαγορεύεται από την ελληνική νομοθεσία η καταγραφή και επισήμαναν μια σειρά νομικών λόγων που δεν μπορεί η συγκεκριμένη συνομιλία να υπαχτεί στην εξαίρεση που ορίζει ο νόμος.

Κατά την έξοδό τους από το Άρειο Πάγο με δηλώσεις τους ζήτησαν να κινηθεί η Δικαιοσύνη ώστε να μην γίνει η χώρα, μια χώρα κασέτας και μια χώρα παρακρατικών συμπεριφορών που θα θεωρούνται φυσιολογικές.

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο θέμα του συμβιβασμού Novartis-ΗΠΑ ύψους 347 εκατ. δολαρίων, τονίζοντας πως η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει αντίστοιχη αποζημίωση, ενώ η κ. Γεροβασίλη χαρακτήρισε κόλαφο την απόφαση συμβιβασμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακολουθήστε το Hellas Journal  στο GOOGLE NEWS

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Παν.Τσιμπούκης
Αθήνα, Ελλάδα

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ Παππά-Μιωνή: Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει αναφορά στον Άρειο Πάγο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: