Παρέμβαση Ευσταθίου για τα πογκρόμ της Τουρκίας σε Επιτροπή της Ευρώπης

File Photo: Η σημαία της ΕΕ. EPA, NEIL HALL




Oι καταδικαστικές αποφάσεις του ΕΔΑΔ όσον αφορά στην απομάκρυνση, φίμωση και φυλάκιση μελών της αντιπολίτευσης στην Τουρκία και ιδιαίτερα του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, πρέπει να γίνουν σεβαστές,

ανέφερε ο βουλευτής, Κωστής Ευσταθίου, σε συνεδρία της Επιτροπής Νομικών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

  • Σε ανακοίνωσή της, η Βουλή αναφέρει ότι ο κ. Ευσταθίου, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας της ΚΣΣΕ, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρία ως εισηγητής για το θέμα της εκτέλεσης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), ανέφερε ακόμα ότι «η επίκληση της δήθεν καταπολέμησης της ρητορικής μίσους, όπως οι τουρκικές αρχές την αντιλαμβάνονται, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μαζικές συλλήψεις και τις καταχρηστικές ενέργειες τους, που έχουν σιγήσει τις φωνές χιλιάδων αντιφρονούντων».

Κατά τη συνεδρία συζητήθηκε το θέμα της Γνωμοδότησης της Επιτροπής Βενετίας για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στη Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς επίσης το θέμα της ποινικής δίωξης πολιτικών προσώπων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με αναφορές στην Ισπανία και την Τουρκία.

Την Επιτροπή απασχόλησαν επίσης τα θέματα της καταπολέμησης της διαφθοράς και οι συνέπειες της πανδημίας COVID – 19 για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για ΚΥΠΡΟ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο ΝΕWS GOOGLE

Αλλαγή σκυτάλης στη Γενική Εισαγγελία της Κύπρου: Ο Κληρίδης παρέδωσε σε Σαββίδη-Αγγελίδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: