Παράταση μέτρων σε ΚΥΤ και δομές φιλοξενίας: Περιορισμός της κυκλοφορίας στη δομή φιλοξενίας του Πολυκάστρου

FILE PHOTO: Οικογένειες από τη Συρία και το Ιράκ, τα μέλη των οποίων έχουν το νομικό καθεστώς του πρόσφυγα, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Μέχρι και τις 17/06/2020 τέθηκε σε περιορισμό η κυκλοφορία των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στη δομή φιλοξενίας του Πολυκάστρου στη Νέα Καβάλα Κιλκίς, με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Μετανάστευσης και Ασύλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, με όμοιες κοινές αποφάσεις, παρατείνονται, μέχρι και τις 21 Ιουνίου 2020, τα μέτρα κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στις δομές φιλοξενίας Ριτσώνα, Μαλακάσα και Κουτσόχερο Λάρισας, καθώς και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Τέλος, ισχύει, έως και τις 14/06/2020, o αυστηρός περιορισμός κυκλοφορίας στη δομή Κρανιδίου Αργολίδας.

Βάρκα με 32 πρόσφυγες και μετανάστες σε παραλία του νησιού

Μια βάρκα με 32 σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση πρόσφυγες και μετανάστες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, Αφρικανικής και Αφγανικής καταγωγής έφτασε χθες το απόγευμα, στην παραλία Παλιός του Μανταμάδου στη Βορειοανατολική Λέσβο.

Πρόκειται για την πρώτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Λέσβο τον Ιούνιο. Οι ροές στα υπόλοιπα νησιά παραμένουν μηδενικές από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου.

Οι 32 αφιχθέντες αφού ελεγχθούν ιατρικά θα τεθούν σε καραντίνα στον καταυλισμό στα Μεγάλα Θέρμα της Βόρειας Λέσβου. Εν τω μεταξύ, αρνητικοί στον κορονοϊό covid 19 κρίθηκαν 125 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν έρθει στη Λέσβο τον Μάιο. Μεταξύ τους και τέσσερις που στον πρώτο έλεγχο είχαν βρεθεί θετικοί.

Ένταση και δυο προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας στη διάρκεια συγκέντρωσης για τον Τζορτζ Φλόιντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: